Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Úgy néz ki, Sunak mégsem megy Kaliforniába

2024. július 05. 07:18

A Konzervatív Párt elnöke megnyerte a körzetét, és győzelmi beszédében elmondta, a jövőben többet szeretne választókerületével foglalkozni. Az országos vereségért vállalta a felelősséget, és gratulált a munkáspárti kihívójának.

2024. július 05. 07:18
Rishi Sunak Holds His Richmond Constituency But Concedes The General Election

Kép forrása: Temilade Adelaja – WPA Pool/Getty Images

A mai nap folyamán hivatalossá vált, hogy a konzervatívok megsemmisítő vereséget szenvedtek a brit választásokon. 

Ezt is ajánljuk a témában

A miniszterelnök és toryk elnöke, Rishi Sunak azonban a richmondi választókerületét megnyerte, és az eredményhirdetés utáni beszédében elmondta, a jövőben is parlamenti képviselő szeretne lenni, és több időt szeretne tölteni a választókörzetével. 

Sunak azt is elmondta, hogy az este folyamán felhívta a Munkáspárt elnökét és a leendő miniszterelnököt, Keir Starmert, és gratulált neki. A toryk vezetője vállalta a felelősséget a konzervatívok vereségéért, valamint sajnálatát fejezte ki azoknak a konzervatív párti politikusoknak, akik bár keményen dolgoztak  a kampány során, azonban nem sikerült bejutniuk a Westminsterbe. 

Sunak a rövid beszéde után egyből Londonba utazott, ahol majd egy országos értékelő beszédet fog mondani a választásokkal kapcsolatban. 

Korábban Sunakkal kapcsolatban szinte mindenki biztosnak gondolta, hogy a választások után, függetlenül az egyéni választókörzeti eredményétől, elhagyja a brit politikát, és az Egyesült Államokba költözik, hogy ott a privát szektorban helyezkedjen el. 

Az ír RyanAir légitársaság egy X posztban ki is figurázta „az emigráló” Sunakot, aki azonban a legújabb fejlemények szerint mégsem hagyja el az Egyesült Királyságot.

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
röviden
2024. július 06. 07:51
Végül is angolok is nehezen hagyták el Indiát. :)
Dunhill67
2024. július 05. 19:06
baj lesz ebből,mindenki 'meglássa....mi az,hogy nem nyer egy indiai,a "ki legyen angolország első embere versenyen"
sexykitty-118
2024. július 05. 15:25
🍓 ️ ­­É­r­­­t­­­é­­k­­e­l­­­d­­ ­­a­ ­­s­­­z­­e­­x­­i­­­ ­p­­­u­­­n­c­­­i­­m­a­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­.­𝐗­𝟏­­­𝟖­­.­𝐅­­𝐔­𝐍
scorpicores
2024. július 05. 14:36
A brit választóknak elege lett az ukrajnába tolt fontmilliárdokból, elküldték a bánatba a hindu szupersztárt...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!