Tud-e mozgósítani Amerika első fekete, nő elnökjelöltje? – Világrend

2024. július 24. 19:12

Milyen mérleggel zárja elnökségét Joe Biden? Milyen lépésekkel tenné újra naggyá Amerikát Donald Trump? A Világbank volt vezető közgazdászát kérdeztük podcast-műsorunkban.

2024. július 24. 19:12
null
Maráczi Tamás
Maráczi Tamás

Joe Biden visszalépését végül elérte a Demokrata Párt vezetése, de nehéz helyzetbe kerültek, stratégiai hátrányból kell 100 nap alatt fordítania új jelöltjüknek, az alelnök Kamala Harrisnek.

Donald Trump ugyanis konkrét programmal, biztos választói támogatással és a merényletkísérletet túlélve szinte mitikus erővel halad megválasztása felé, rajta fogást találni nehéz lesz ebben a kampányban. Kamala Harrisnek először meg kell találnia saját arcát, majd markáns tervekkel kell előállnia, hogy higgyenek benne választói.

Az amerikai elnökválasztási kampányról szóló beszélgetésben a következő kérdésekről esett szó:

– Alkalmas jelölt Kamala Harris arra, hogy a jelenlegi sokrétű globális válság idején az Egyesült Államok vezetője legyen?

– Kit emelhet maga mellé alelnökjelöltnek Harris?

– Ki a felelős azért, hogy a Demokrata Párt Biden újraindításával elrontotta a kampányát?

– Hogyan lett újra két év alatt a Republikánus Párt erős embere, tekintélyes elnökjelöltje Trump?

– Milyen kampányfinis várható?

– Trump elnöksége esetén hogyan változhat meg a magyar-amerikai kapcsolatrendszer?

A műsor vendége: Dobozi István, a Világbank volt vezető közgazdásza.

--
A beszélgetést itt nézheti meg:

--
Az adást az alábbi linken hallgathatja meg:


--
A Videán itt érhető el:

--

 

 

Összesen 169 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:32
🍓 ️ ­­­É­­­r­­t­­­é­­­k­­e­­­l­d­ ­­a­ ­­s­­­z­­­e­­­x­­i­­­ ­­p­­­u­­­n­­c­­i­m­­­a­­­t­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­.­­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­­.­𝐅­𝐔­𝐍
figyelő4322
2024. július 27. 16:38
P_F_Juli ~ figyelő4322 2024. július 24. 20:35 "Nehéz út vár Trumpra, bármennyire is neki áll majd a zászló." Bocs, csak most találtam rá a pár nappal ezelőtti válaszodra. Remélem , hogy te is rátalálsz az enyémre. Igazad van, Trump még elég hosszú és nehéz út előtt áll... A saját épsége, személye is állandó veszélyben, fenyegetés alatt áll. Persze lehetséges, hogy ez még a kisebbik gondja. A Deep State, azok 'végrehajtó szervei', (pl. a efbíáj és a többi szövetségi rendfenntartó szerv vezetői), a balhibbant politikusok és média, stb. MINDEN követ meg fognak mozgatni, hogy megakadályozzák Trump elnökségét. A négy évvel ezelőtti választási csalás csak gyermekjáték volt ahhoz képest, amit idén próbálhatnak meg! Még az a jó, hogy a választók és a konzervatív politikusok/ aktivisták most már jobban odafigyelnek!
Meritokrata
2024. július 25. 11:37
Kamala Harris az USA Kunhalmi Ágnese. Vigyorog, táncikál, ennyi.
catalina11
2024. július 25. 10:53
Tud-e mozgósítani Amerika első fekete, nő elnökjelöltje?" nem kell neki, őt mozgósítja Soros György/Alex/NYT/Zuckerberg/Bloomberg..stb.stb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!