Anglia
ÉLŐ
Svájc

Több mint 60 külpolitikai szakértő írta alá a nyílt levelet Ukrajna NATO-csatlakozása ellen

2024. július 04. 06:16

Ukrajna felvétele a szövetségbe katasztrofális következményekkel járna a tiltakozó elemzők szerint.

2024. július 04. 06:16
Ukraine Peace Summit Held At Burgenstock Resort Near Lucerne

Nyitókép: Sedat Suna/Getty Images

Az Amerikai Gazdaságkutató Intézet elnöke, William Ruger egy bejegyzést osztott meg a közösségi oldalán, amelyben közölte, hogy ő is aközött a 60 elemző között van, akik egy közös levelet fogalmaztak meg Ukrajna tervezett NATO csatlakozásával kapcsolatban.

A NatSec Daily által megszerzett levélben a tiltakozó csoport azzal érvel, hogy ha Ukrajnát beengednék a szövetségbe, Oroszország jövőbeli támadása nagy valószínűleg kiváltaná a NATO 5. cikkelyét, amely felszólítja a tagokat, hogy támadás esetén avatkozzanak közbe a tag védelmére. Ez a forgatókönyv pedig katasztrófához vezetne.

Több mint 60 elemző tett nyilvános állásfoglalást Ukrajna NATO csatlakozása ellen. A kritikusok valószínűleg a jövő heti washingtoni NATO-csúcstalálkozón is fel fogják hozni az érveiket.

Büszke vagyok arra, hogy az aláírók ezen előkelő csoportjába tartozom

– írta William Ruger.

William Ruger bejegyzését itt tekintheti meg:

***

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-118
2024. július 05. 15:24
🍓 ️ ­É­­­r­t­é­k­e­­­l­­d­ ­a­­­ ­­­s­­z­­­e­­­x­­­i­­­ ­­­p­u­n­c­i­m­­a­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­­.­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­­.­­­𝐅­𝐔­­­𝐍
jan36
2024. július 04. 16:02
Jó reggelt! Már a háború legelején is azon munkálkodott a zenebohóc, hogy vagy egy NATO-tagállamot belerángasson a háborújukba. Akkor már tudta az árvafasz, hogy egyedül kevesek lesznek Ivánnak.
Patika
2024. július 04. 09:38
Ukrajna NATO-csatlakozása ellen---nrem kell szakértőnek lenni, hogy lássuk pont ez a szándék robbantotta ki az orosz lépést. Ha eröltetik nem lesz Ukrajna. Már MO is korrektebb elfogadottabb nyugati szomszéd volna. Szlovákia dettő.
vamonos
2024. július 04. 08:23
Ez most megint miért lett téma? Nemrég Amerikában is kijelentették, hogy Ukrajna nem lesz NATO tag, Zelenszkijt meg sem hívták a NATO csúcsra. Mi változott azóta?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!