Tengeri akna beszerzésbe kezd a NATO – most majd jól elrettentik Putyint

2024. július 09. 19:07

A német védelmi miniszter úgy fogalmazott: „A beszerzés elrettentés”.

2024. július 09. 19:07

Nyitókép: illusztráció, SIMON WALKER / POOL / AFP

A Balti-tenger térségére vonatkozó, tengeri aknákkal kapcsolatos együttműködésben állapodott meg kilenc NATO-tagállam – Németország, Dánia, Finnország, Norvégia, Lengyelország, Svédország, Észtország, Lettország és Litvánia – kedden Washingtonban az észak-atlanti szervezet csúcstalálkozója előtt. A résztvevők szándéknyilatkozatot írtak alá „az elrettentő fegyverként” szolgáló tengeri aknák közös beszerzéséről, illetve kölcsönös karbantartásáról.

„Nagyon hatékony módját jelentik egy agresszor elrettentésének, illetve rendkívül jelentős képességet képviselnek egy esetleges orosz agresszió tekintetében” – hangsúlyozta Boris Pistorius német védelmi miniszter az érintett államok találkozóján arra utalva, hogy a Balti-tenger térsége lehetséges gócpontja lehet egy konfliktusnak Oroszországgal. 

A beszerzés elrettentés” 

– húzta alá a tárcavezető.

„Nemrég láthattuk, hogy Oroszország miként próbálja kiterjeszteni területi vizeit Kalinyingrád körül. Mindannyian kétségbevonhatatlanul világossá tettük, hogy nem fogjuk engedni az ilyen törekvéseket” – tette hozzá Pistorius egy májusi incidensre utalva, amelynek során Észtország orosz határőröket vádolt navigációs bóják eltávolításával a Narva határfolyó észt részéről. A tájékoztatás szerint az együttműködés résztvevői egy finn gyártmányú tengeri aknarendszert terveznek beszerezni.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Patika
2024. július 10. 08:22
A beszerzés elrettentés mi? Talán otthoni halasakvárimuba fogják az amcsik a ruszki vendégeikneek mutogatni, hogy ilyen is létezik?
Tasi János
2024. július 09. 21:10
Gondolom a tetves férgek próbálják majd vesztegzár alá helyezni Kalinyingrádot. Próbálják a végsőkig feszíteni a húrt itt is! A kórházat azzal az aljas szándékkal lőtték, hogy ezzel előre igazolják az orosz polgári célpontok elleni támadásaikat, amiket szintén azért vesznek tűz alá, hogy hitelesítsék a belső oroszországi felforgató csoportjaik szervezkedését egy "forradalom" kirobbantására! A rühes patkányok valójában arra készülnek, hogy Oroszországon belüli feszültséggócokat hozzanak létre és végül megosszák a hadsereget IS!
lajajakab11
2024. július 09. 20:29
******************************************************************* ******************************************************************* ** ** MINDEN moszkovitának INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! ** ** Körönként prémium VODKA " KREMLin Special Metanol " grátisz! ** ** ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! ** ** Haladóknak noviCSOKI ! ** ** ** »»»» KGB RAJONGÓKNAK BAJKÁL-TÚRA GULAG-ÖRÖKLAKÁSSAL! «««« ** ** ** mordor ura, a mű-cár parancsa: VILÁG PROLETÁRJAI EGYESÜLJETEK! ** ** ** !!! Kizárólag a FÉLkegyelműek válaszoljanak !!! ** ** ******************************************************************* *******************************************************************
bagira002
2024. július 09. 19:54
Spöttle . Youtube. Címre rákeresel. Linket nem enged felrakni ....... Bezzeg a kéjnők reklámja minden percben látható. Patriot rakéta csapódhatott a gyermekkórházba? Zelenszkij elutasítja a magyar közvetítést.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!