Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Oroszország meglépte: felszámolta az észt határának egy részét

2024. május 23. 19:58

Hajnalban az orosz határőrség egyoldalúan eltávolította az Észtország által a Narva folyón az orosz határ kijelölésére elhelyezett fénybójákat.

2024. május 23. 19:58

Nyitókép: Alekszandr Zemljanyicsenko

A Mandiner is beszámolt arról, hogy megjelent az orosz védelmi minisztérium törvénytervezete, amely azt javasolta, hogy Oroszország egyoldalúan módosítsa a Finnországgal, Észtországgal és Litvániával közös balti-tengeri határait. Az észt külügyminisztérium tájékoztatója szerint május 23-án, hajnali 3 órakor

az orosz határőrség egyoldalúan eltávolította az Észtország által a Narva folyón az orosz határ kijelölésére elhelyezett fénybójákat

„Oroszországnak ez az éj leple alatt végrehajtott akciója jól illeszkedik az ország provokatív magatartásának általánosabb mintájába, többek között a szomszédos országokkal, legutóbb Litvániával és Finnországgal szemben tanúsított határain” – olvasható a hivatalos nyilatkozatban. Az észt külügyminisztérium hozzátette, a lépést provokatív határincidensnek tekinti, és diplomáciai úton fogja jelezni Oroszországnak, hogy az ilyen jellegű cselekedetek elfogadhatatlanok. Ezen kívül felszólították az oroszokat, hogy szolgáltassák vissza a bójákat. 

 

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:12
🍓 ️ ­­­É­r­t­­é­k­­e­l­d­­ ­a­ ­­s­­z­­e­x­­i­­­ ­­p­­u­­­n­­c­­­i­­­m­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­.­­­𝐗­𝟏­­­𝟖­­.­­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
zsuzsa-963
2024. május 26. 11:06
Egész Nyugat-Európa ordibálna, ha a Dunán a hajózóút közepére a tényleges államhatárra Medve és Szob közé bójákat telepítenénk, akadályozva a hajózást, Lenne piros és fekete úszó a hajózó út szélein és középen hajózási szabályzat szerint ismeretlen színű úszó az államhatárnál.
Kovács Ubul
2024. május 24. 06:52
A béke /valójában: RussZkij Mir/ nevében.
pandalala
2024. május 24. 05:56 Szerkesztve
törölt felhasználó 2024. május 23. 20:36 ------------------------------------------------ Nah, akkor valaki orbitálisan hülye az Észt Külügyminisztériumban!! .... :-D Gondolom, valami ződ lehet ott is.. Ződ mint a németeknél Annalena ;-) + " On the night of 23 May, Russian border guards dismantled several dozen buoys that marked the navigable riverbed in Narva, Estonia. Estonia puts these buoys before the start of summer every year, sometimes with alterations because the depth of the river in a certain zone varies over time. This year, they began to be placed there on 13 May. " " Május 23-án éjjel az orosz határőrök több tucat bóját szereltek le, amelyek a hajózható folyómedret jelölték az észtországi Narvában. Észtország minden évben nyár eleje előtt helyezi ki ezeket a bójákat, néha változtatásokkal, mert a folyó mélysége egy adott zónában idővel változik. Idén május 13-án kezdték meg a kihelyezésüket. " -->> https://www.pravda.com.ua/eng/news/2024/05/23/7457286/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!