Szlovákia erős üzenettel válaszolt arra, csatlakozik-e a Magyarország elleni bojkotthoz

2024. július 19. 10:53

Peter Pellegrini államfő szerint nem kell megbüntetni valakit azért, mert megpróbál párbeszédet folytatni, ezért nem csatlakozik Szlovákia ahhoz a hét országhoz, amely bojkottot hirdetett Magyarországgal szemben.

2024. július 19. 10:53
null

Nyitókép: AFP/Vladimir Simicek

Szlovákia nem csatlakozik az Európai Unió Tanácsának magyar elnöksége alatt annak bojkottálására irányuló tevékenységekhez – jelentette ki Peter Pellegrini köztársasági elnök, miután Budapesten találkozott Sulyok Tamással.

A szlovák államfő a Hospodarske Noviny beszámolója alapján azt mondta:

Nem gondolom, hogy büntetni kellene valakit csak azért, mert megpróbál párbeszédet folytatni, ezt Szlovákia nem is fogja megtenni.

Pellegrini a V4-ek szövetséget életképes projektnek nevezte, valamint arról tájékoztatta lakosságát, hogy Magyarország ígéretet tett arra, hogy 2025 végéig meghosszabbítja a Szlovákia légterének védelmében nyújtott segítséget.

Mint megírtuk, hetedikként Dánia is úgy döntött, hogy Orbán Viktor békemissziója miatt nem küld minisztereket a soros magyar elnökség eseményeire.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 255 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
falcatus-2
2024. július 19. 18:04 Szerkesztve
endeneufalcatus-2 2024. július 19. 14:43 Egyrészt nem vagyok Ildikó másrészt mindenre el lehet ismételni a panel válaszokat de Marx mitől is lett kommunista? ..." ha tudta, hogy panel /szamárság, akkor miért próbálkozott? "...de Marx mitől is lett kommunista? ..." Tökfej !!!!! google>>> kommunista kiáltvány>>> 81 600 találat Drága Ildikó, de jó, hogy ennyi hülye van a karámotokban! :)
sersem
2024. július 19. 15:27
"Ezzel szemben határozottan kiállt Magyarországgal szemben például Szlovákia. Peter Pellegrini szlovák elnök kijelentette," Na, egy újabb mandi gyöngyszem. Nem Magyarország MELLET álltak ki? Itt aztán igazodjon ki az ember, hogy most mégis merre hány méter.
andris-923
2024. július 19. 14:43
Lehet hogy változóban van a tótok álláspontja Magyarországgal szemben? Még az is lehet hogy újra egy monarchiában fogunk élni velük Remélem rájöttek hogy egységben az erő nem mint szétdarabolva
2024. július 19. 14:29 Szerkesztve
"orrbanB_kanya 2024. július 19. 14:26 Ugatsz náci bizonyítékok helyett??:DDDD " A bírósággal vitatkozol, büdös dékás, antifa-nyaló pedoszikrás :)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!