„Szégyen” – provokációval vádolják Magyarországot, rágalomhadjárat indult ellene

2024. július 03. 11:28

Az amerikai lapok után a magyarellenes olasz újságíróknak sem tetszik, hogy Orbán Viktor a mielőbbi tűzszünet fontosságáról beszélt Kijevben. A La Repubblica könnyen cáfolható állításokkal támadta Magyarországot.

2024. július 03. 11:28
null

Nyitókép: AFP/Ukrán elnöki sajtóiroda

Provokációnak és álságosnak tűnik Orbán Viktor gyors tűzszünetre vonatkozó javaslata, amiről Kijevben beszélt Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel – állítja a La Repubblica nyomtatott kiadásában megjelent véleménycikk szerzője.

Claudio Tito szerint

szégyen, hogy a budapesti kormány az orosz agresszió kezdete óta nem titkolta Kreml-közeliségét, és szisztematikusan bojkottálta az Európai Unió minden, Moszkva ellen hozott intézkedését, ráadásul oroszbarát szuverenista csoportot épít az Európai Parlamentben.

Hozzátette, Kijev megpróbált „jó arcot vágni” a magyar miniszterelnök látogatásához, miközben tisztában van vele, hogy Magyarország az EU Tanácsának soros elnökeként nem jelent segítséget vagy könnyebbséget.

A szélsőségesen magyarellenes Tito – aki a Tanács elnökével is emlékezetes interjút készített – állításai természetesen könnyen cáfolhatók, a szankciók ügyében például meghatározó európai politikus tisztázta a helyzetet.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-139
2024. július 15. 15:50
🍓 ️ ­É­­­r­­t­é­k­e­­­l­­­d­­ ­­­a­­­ ­­­s­­­z­­e­­­x­i­­ ­p­­­u­­n­­c­­­i­­m­­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­­.­­𝐗­𝟏­𝟖­­.­𝐅­­𝐔­𝐍
Pelso j.
2024. július 03. 15:26
Ez a Tito nem lehet ott egy nagy ász, hogy ilyen jelentéktelen epizódról írogat.
Galsó Atya
2024. július 03. 13:29
Talján földön sem kerülhető el a rendcsinálás.
Tárkány Álmos
2024. július 03. 13:08
Csak annyi történt, hogy nem hagyták neki a hamiskodást, amit itthon folyamatosan csinál - Hírek egy percben, óriásplakátok, nemzeti konzultációk. A külfóldi partnerek nem vevők a primitív egyszavas billogokra - háborúpárti, baloldali; és az újbeszélre - az oroszbarát a békepárti, a rezsikuporgató a jobboldali. Ez a lemez csak idehaza eladható.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!