Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Lebuktak a németek és az osztrákok is – ez változtathat Magyarország megítélésén

2024. július 01. 10:17

A francia portálnak adott interjúban Mateusz Morawiecki megerősítette, nem biztos a helyük Giorgia Meloniék frakciójában, és azt is elárulta, nem Magyarország a legnagyobb akadálya Ukrajna támogatásának.

2024. július 01. 10:17
null

Nyitókép: AFP/Ludovic Marin

Mateusz Morawiecki nem zárta ki, hogy pártja, a Jog és Igazságosság (PiS) kilép az Európai Konzervatívok és Reformerek frakcióból, és csatlakozik Orbán Viktorék patrióta csoportjához – írja a Le Figaro.

A volt lengyel miniszterelnök megerősítette, hogy elsősorban az olaszokkal nem tud megállapodni az EP-ben betöltendő szerepekről. Az interjúban a franciák arról is kérdezték, hogyan dolgozna együtt az Ukrajna támogatását – az újságíró szerint – akadályozó magyar kormányfővel.

„A kérdések 95 százalékában egyezett a véleményünk. Bár Ukrajnát illetően valóban nem, valahányszor nézeteltérésünk volt Orbán Viktorral, mindig meg tudtuk oldani. Soha nem akadályozta meg azokat az intézkedéseket, amelyek anyagilag fontosak voltak Ukrajnának”

– jelentette ki Morawiecki, 

aki úgy látja, valójában a Németország, Ausztria, Belgium és Olaszország oldaláról tapasztalható blokkolás jelentette a nehézséget.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-104
2024. július 02. 17:02
🍓 ️ ­­­É­­­r­­­t­é­k­e­l­­­d­­­ ­­­a­­­ ­­s­­­z­­­e­x­­­i­­­ ­­p­u­­­n­c­i­­m­­­a­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­.­­­𝐗­𝟏­­𝟖­.­𝐅­𝐔­𝐍
Reszelő Aladár
2024. július 02. 16:14
Úgy tűnik lassan-lassan kiderül, hogy miért is kell háborúban tartani Ukrajnát. Mert hogy az is kezd kiderülni, hogy ez valahogy egyetlen tagállamnak sem közvetlen érdeke, de valahogy egy asztalnál ülve külön-külön egyik sem akarja, de közfelkiáltása valahogy az "igen, támogatjuk" jön ki. Anno Barabás is valahogy így úszta meg...
Nasi12
2024. július 01. 19:29
Ki akadályozza?
Uztu
2024. július 01. 15:17
Elég gáz, hogy a fidesz továbbra is hajlandó hohóliát támogatni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!