Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Magyarország miatt csaptak össze a lengyelek és az olaszok

2024. július 01. 09:01

Brüsszeli információk szerint több fontos területen sem tudott megegyezni Giorgia Melonival, ezért Mateusz Morawiecki pártja kiléphet az ECR-frakcióból.

2024. július 01. 09:01

Nyitókép: AFP/Nikos Oikonomou

Az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) frakciójának második legnagyobb pártja, a lengyel PiS a kilépéssel fenyegetőzik – írja a Brussels Signal. A lap információi szerint Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök pártja azt követeli, hogy az Európai Parlamentben ugyanolyan súlyt kapjanak, mint Giorgia Meloni olasz kormányfő pártja.

A portál forrásai szerint a konfliktus másik oka, hogy

a PiS kifogásolta, hogy Meloni nem segítette a Fidesz csatlakozását az ECR-hez.

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Bécsben Herbert Kickl-lel és Andrej Babissal tartott sajtótájékoztatóján bejelentette: egy olyan politikai formációt hoznak létre, amely az európai jobboldal legnagyobb frakciójává válik.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-104
2024. július 02. 17:02
🍓 ️ ­É­r­t­­­é­­­k­­e­l­­d­ ­a­ ­­­s­­z­­e­­x­­­i­­ ­p­­u­­­n­c­­­i­m­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­­.­­𝐗­­𝟏­­𝟖­­­.­𝐅­­­𝐔­­𝐍
csapláros
2024. július 01. 14:22
bazilkacsapláros 2024. július 01. 13:12 ..."egy új ep-rakció semmire sem megoldás az ígéret a háború vége volt, a PIS meg ...senkit nem érdekel orbán ... B verzió, hogy összefogunk a román párttal"... Nem érted...Meloni és Morawieczky ott baszták el, amikor az AUR-t befogadták, mert erre Orbán - helyesen - mondta, hogy az Uz völgyi magyar temető balfasz meggyalázóival, a magyarságot gyilkoló neonáci ELLENSÉGGEL, NEM, NEM, SOHA ! Innentől marad vagy egy ÚJ EP frakció, vagy a SEMMI. A portugál váratlan és Salvini bejelentkezésével, és az RMDSZ-szel máris van 6 azaz HAT párt. Ficoval lennénk a hetedikek. Le Pen egy nyitott kérdés, inkább más kisebb EP-be jutott pártocskákra számíthatunk. SENKI nem hihette, hogy majd a NAGY ORBÁN frakció fog varázsütésre véget vetni a háborúnak, tehát ilyen baromságot ne állíts. De Trump győzelme esetén, neki is lesz egy támogatói csoportja az EP-n belül, hogy komolyan üljenek le az orosszal kidolgozni a háború befejezésének a stratégiáját.
Haramia
2024. július 01. 10:56
Ha jól emlékszem Ukrajna feltétlen támogatása feltétel a feltételhez. Ez bizony bármely tagállam részére lutri. Sőt, igazából egy háborúpárti feltétel amit a jobboldalon Meloniék akarnak feltételül szabni. Nem ok! Meloni az uniós pénzek miatt könnyen zsarolható. Erre már volt példa. És mint másodosztályú európai nagyhatalom is próbálja sütögetni a pecsenyéjét. Véleményem szerint az olaszokkal vigyázni kell. Lásd még az I. és II. vh. olasz kilengéseit, avagy tudnak ők Janus-arcot is mutatni.
csapláros
2024. július 01. 10:48
bazilka 2024. július 01. 09:43 ..."azért ez egyelőre olyan, mint amikor megújul a párbeszéd nevű formáció (orbán általában is azt csinálja az eu-ban, amit az ellenzék itthon, sopánkodik, hogy nem kell senkinek)"...NAGY szarban lennénk, ha ez történne! De PANASZKODÁS (sic!) helyett Orbán MEGOLDJA a problémát. Mi is a feladat? Egy ÚJ EP frakció. De ha nem lesz (40 %), akkor sincs tragédia. A lényeg a LIBERÁLNÁCIKKAL szembeni ELLENSZÖVETSÉG, egyfajta Népfront. Ez idő szerint tehát 60 % az esély arra, hogy mégis lesz frakció. Innen már csak egy lépés a jobboldali frakciók SZÖVETSÉGE a migráció, a háború ésa gender kérdésben...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!