Rezeg a léc Orbán szövetségese szerint: „Ezzel a döntéssel a NATO visszavezeti Európát a hidegháborúba”

2024. július 20. 06:32

Az Osztrák Szabadságpárt vezetői nem nézik jó szemmel, ami védelmi szövetségben történik. Moszkva azonnal reagált.

2024. július 20. 06:32

Fotó: SAMUEL CORUM / AFP

„A NATO-döntés visszavezeti Európát a hidegháború korszakába” címmel adott ki közleményt az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) a szervezet hivatalos oldalán. Nyugati szomszédaink arra a döntésre utalnak, miszerint

több mint 30 év után az USA ismét nukleáris robbanófejjel felszerelt cirkálórakétákat fog állomásoztatni Németországban.

Az FPÖ szerint ezzel a lépéssel a NATO megismétli az 1979-es „kettős megállapodást”, amely 198 új, nukleáris robbanófejjel felszerelt Pershing II közepes hatótávolságú rakéta és 464 „Gryphon” cirkálórakéta, a „Tomahawk” elődjének telepítéséről rendelkezett. Közleményükben megjegyzik:

Moszkva azonnal reagált a provokációra, bejelentve, hogy a NATO-tagországok fővárosai ismét céladatként szerepelnek az orosz atomrakéták számára.

„A legrosszabb propaganda stílusában azt állítják, hogy minden politikai csoport és minden leendő EP-képviselő a háborúskodás mögött áll. Pedig feltehetően csak azok a frakciók, amelyek Ursula von der Leyen horror-elnökségének meghosszabbítása mellett is szavazni fognak az EU Bizottság élén” – mondta felháborodva Petra Steger, az FPÖ EP-képviselője annak kapcsán, hogy a kedden újjáalakult Európai Parlament egyik első állásfoglalása „Ukrajna határozott támogatása” volt.


 

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­­­É­­r­t­é­­­k­­e­­­l­d­ ­­­a­ ­­­s­­z­e­­­x­­i­­­ ­­p­u­n­c­­i­­m­a­­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­­.­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­.­𝐅­­𝐔­­­𝐍
atti64
2024. július 20. 13:05
PATKÁNYOK GYÜLEKEZETE!!!!!!!!!NATO UNIO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bastyaelvtars
2024. július 20. 11:29
Az fpö kissé faziskésesben van. Már régen hidegháború folyik. Csak annyival rosszabb ma a helyzet a 40-50 évvel ezelőttihez képest, hogy ma e mellett egy meleg háború is folyik hagyomanyos fegyverekkel...
iphone-13
2024. július 20. 11:16
A TETVES NÁTÓT MÁR RÉGEN FEL KELLETT VOLNA OSZLATNI. A PÉNZHATALOM MAGÁNHADSEREGE! UGYAN EZ AZ EU IS!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!