Rémálommá vált a tanulmányút – több magyar diák is megsérült egy portugál borászatban

2024. július 19. 22:35

Az egyik érintett fiatal szüleinek konzuli védelmet kellett kérnie.

2024. július 19. 22:35
Views And People Of The Douro Valley

Nyitókép: David Silverman / Getty Images

Az Erasmus-program keretében három hét alatt sajátították volna el a tanulmányútra utazó magyar diákok a portugál zöld bor készítésének fortélyait, azonban a helyszínre érve nem épp azt kapták, amire előzetesen számítottak. A tervezett program helyett ugyanis ipari ragasztógéppel kellett sérült dobozokat javítaniuk, és mivel a gépek kezelését nem tanították meg nekik, többen meg is sérültek – írta meg az ATV.

A 16 éves Gácsi Álmos Bendegúz is sérült diákok között volt. Elmondása szerint fogalma sem volt arról, hogy dobozjavítás lesz a feladatuk és a szükséges gyakorlat hiányában ő is hamar megsérült.

Amivel én dolgoztam ragasztópisztoly, az különösen furcsa volt, mivel gyorskötözővel volt az aljához rögzítve a vezeték, amiből még ugyanúgy jött ki forró ragasztó. A sérülés után a ragasztó kemikáliáját nem tudjuk, hiába kértük el, a munkaügyi jelentést sem kaptuk meg azzal kapcsolatban, hogy mégis milyen baleset történt ott 

– nyilatkozta a Gácsi Álmos az ATV-nek.

Egy a csatornának nyilatkozó jogász szerint a fiú családja polgári peres úton kártérítést is igényelhet. Az fiú édesanyja szerint több embertől is fenyegetést kapott, miszerint rosszul járnak, ha jogi lépéseket tesznek, ezért konzuli védelmet kértek.

***

***

 

Összesen 120 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­­É­­­r­­t­­é­­­k­­­e­l­­d­ ­­a­­­ ­s­­z­­e­­x­­­i­­­ ­p­­­u­­­n­­­c­­­i­m­­a­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­.­­𝐗­­𝟏­­𝟖­­.­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
tampri
2024. július 21. 20:54
Ez az egész amit itt az úgynevezett média/hazugsággyár/ és ez a nö művel ,HÁNYINGER keltő és szemenszedett hazugság! Mint szülő akinek a 17 éves lánya az un. "sérülttel" együtt ugyanott vesz részt a programban írom ezt. Minden diák ,szülő teljeskörű felvilágosítást kapott aprogramról előre tudtuk,hogy a gyerekek nem elsősorban borászattal fognak foglalkozni, és ennek tudatában írtuk alá a beleegyező nyilatkozatot. Ez a nö véleményem szerint kizárólag haszonszerzés ,kártérítés reményében keveri a szart és hazudozik. Felhasználja a gyerekét 5 másodperc média?figyelemért így próbálja magát reklámozni! TZeljes mellszélességgel ki fogok állni az iskola mellett,ha kell egy per erejéig is.
Illibero
2024. július 20. 17:00
16 évesen erasmus???? 3 het alatt borász? Verjus.....köze nincs a borhoz! Amikor már végzett szőlész-borást szakmérnökként külföldi borászatokbam dolgoztam, ládamosással és présmosással kezdtem.... 15 év után már kezdek elfogadni, mint kollégát! Vicc az egész, amit a szülők nyomnak!
Hotten Totta
2024. július 20. 10:11
"három hét alatt sajátították volna el a tanulmányútra utazó magyar diákok a portugál zöld bor készítésének fortélyait". Ez most komoly? Tényleg azt hitték 16 évesek, hogy ez fog történni? Az inasévekkel kezdődik a szakmatanulás. Kijutottak ingyen a spanyolokhoz, és azt gondolták, hogy nem a műhelyt fogják sepregetni, hanem 3 hét! alatt megtanulják! a portugál zöld bor készítés fortélyait!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!