Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

„Rémálom!” – puccs megszervezésével vádolják Magyarországot az Európai Unióban

2024. július 05. 08:51

A La Repubblica szakírója azzal vádolja a magyar kormányt, hogy alattomos béketervet vizsgál, amely Donald Trump forgatókönyvét erősítené.

2024. július 05. 08:51
null

Nyitókép: AFP/Ukrán elnöki sajtószolgálat

A harmadik napon már rémálom a magyar EU-elnökség most kezdődött féléve – írja a La Repubblica, utalva arra, hogy Orbán Viktor előbb a béke megteremtésének reményében tűzszünetet javasolt Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek, majd sajtóhírek szerint Vlagyimir Putyinnal is tárgyal majd.

Orbán Viktor újabb puccsot produkál, és megerősíti az európai kancelláriák legsötétebb félelmeit

– írja Tonia Mastrobuoni.

A cikk idézi az Európai Tanács leköszönő vezetőjét, Charles Michelt, aki azt üzente, az EU soros elnökeként Magyarországnak nincs joga az Unió nevében tárgyalni Oroszországgal – igaz, ilyesmiről a magyar kormány tagjai közül nem is beszélt senki.

Orbán Viktor a Kossuth Rádióban úgy fogalmazott: „Az EU soros elnökeként Magyarországnak nincsen arra mandátuma, hogy az Európai Unió nevében tárgyaljon, eszembe se jut. Viszont föl tudom tárni, hogy melyik fél meddig tud elmenni, és ha ezt föltártuk, akkor utána az európai vezetők majd közösen hozhatnak döntést".

Az olasz szerző mindenesetre azt állítja, Magyarország egy alattomos béketervet vizsgál, ami egyezik Donald Trump – sajtóhírek szerinti – forgatókönyvével, azaz Ukrajnának területekről kellene lemondania a békekötés érdekében.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 261 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zimmezumm
2024. július 06. 22:04
Mindig is tudtam hogy a Miniszterelnökünk egy kivételes ember, kiváló politikus nem egy megalkuvó nyúlbéla mint a segghülye furcsányfletó, vagy hazaáruló mint a gerictelen féreg m .péter. Vagy mint a seggnél is hülyébb mzp. Tisztelt O. V. kérjük tegyen rendet, mentse meg Európát ! Kár, hogy nem lépett korábban !
sexykitty-119
2024. július 06. 07:03
🍓 ️ ­­­É­­­r­­­t­é­­k­e­­l­d­ ­­­a­ ­s­­­z­­e­­x­i­­ ­­­p­­u­n­­c­­­i­­m­­­a­t­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­­.­­𝐗­­­𝟏­𝟖­­­.­­𝐅­𝐔­𝐍
sexykitty-119
2024. július 06. 07:02
🍓 ️ ­É­­­r­­­t­­­é­k­­e­­­l­­d­ ­­a­­­ ­­­s­­z­e­­­x­­­i­­­ ­­p­­u­n­­c­i­­m­a­­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­.­­­𝐗­𝟏­­𝟖­.­­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
erdeymarton89
2024. július 06. 06:57
és megerősíti az európai kancelláriák legsötétebb félelmeit ..obá békét akar ? :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!