Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Charles Michel: Orbán nem tárgyalhat az oroszokkal az Európai Unió nevében!

2024. július 05. 06:26

Az Európai Tanács elnöke szerint Ukrajna nélkül nem tárgyalhatnak Ukrajnáról.

2024. július 05. 06:26
EU Chief Of State Summit

Kép forrása:Thierry Monasse/Getty Images

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke az X-en figyelmeztette Orbán Viktor magyar miniszterelnököt, hogy nem képviselheti az Európai Uniót Moszkvával folytatott tárgyalásai során.

Michel hangsúlyozta, hogy az EU álláspontja világos: „Oroszország az agresszor, Ukrajna az áldozat”, és bármilyen tárgyalás csak Ukrajna részvételével történhet. 

A baloldali médiában felröppent a hír, hogy Orbán Viktor pénteken Moszkvába látogathat, hogy találkozzon Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, miután korábban Kijevben Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel tárgyalt a békefolyamatról.

Ezt is ajánljuk a témában

Az EU rotációs elven betöltött elnökségének nincs mandátuma arra, hogy az EU nevében kapcsolatot létesítsen Oroszországgal. Az Európai Tanács [álláspontja] világos: Oroszország az agresszor, Ukrajna az áldozat. Ukrajnáról semmilyen megbeszélés nem történhet Ukrajna nélkül”

– írta a belga politikus. 

Összesen 212 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
salmonella
2024. július 05. 19:29
A svejci békevacsora sem ért semmit az oroszok nélkül.
polárüveg
2024. július 05. 15:29
Na ez édes kis történet: Látszatnak hozták létre a rotációs elnökséget, míg a kinevezett "nagyérdemű" politikusok vinnék a reálpolitikát, - ugye, a "befektetők" érdekének megfelelően. Erre most meg kiderül, hogy a látszatelnökség reálpolitikát indít, és a reálpolitikára kinevezett politikus pedig csak látszatpolitikus. Charles Michel úr, ez édes kis bukta, és szépen beleharaptatok...jaj, most mi lesz? Le kell nyelni, vagy a nagyközönség elé visszak...ni? Lehet még rágódni rajta...
sexykitty-118
2024. július 05. 15:27
🍓 ️ ­­É­r­­­t­­­é­­­k­e­l­­­d­ ­a­­ ­­­s­z­e­­x­­­i­­­ ­p­­­u­­­n­­­c­­­i­­­m­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­.­­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­­.­­­𝐅­­𝐔­𝐍
fogas paduc
2024. július 05. 11:39
Mivel egyedül mi vagyunk az unióban azok, akik semmilyen szintű katonai célú támogatást nem adunk az ukriknak, mi vagyunk az egyedüliek, akik nem démonizálták az oroszokat, így egy esetleges béketárgyalás során az oroszok csak velünk állnának szóba..... Ja, hol is adták ki a Putyin elleni elfogató parancsot?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!