„Politikai hiba volt” – Washingtonban szálltak bele Orbánba az EU vezetői

2024. július 11. 05:58

Charles Michel szerint a magyar kormányfő azt a benyomást keltette, hogy a blokk nevében jár el.

2024. július 11. 05:58

Fotó: Diego Ravier / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

A Mandiner szerda este beszámolt róla, hogy Orbán Viktor miniszterelnök Washingtonból jelentkezett be, ahol nemrég kezdetét vette a NATO-csúcstalálkozó. A kormányfő Bidennel is találkozott, a honvédelmi miniszter pedig beszámolt róla: Magyarország alkut kötött a NATO-val. Erről bővebben ide kattintva olvashat.

Ezt is ajánljuk a témában

A csúcson természetesen szóba került Orbán Viktor békemissziója, amely során ellátogatott Kijevbe, Moszkvába és Pekingbe is.

A magyar miniszterelnököt élesen bírálták az Európai Unió veztői, akik szerint Orbán azt a benyomást keltette, hogy a blokk nevében jár el, hiszen pár nappal az uniós elnökség átvétele előtt kezdte meg misszióját.

Az Európai Tanács elnöke, Charles Michel szerint Orbán Viktor olyan álláspontot mutatott be a Putyinnal való tárgyalás során, amelyet nem oszt az EU nemzeti vezetőinek túlnyomó többsége, akik Oroszország elszigetelésére törekszenek.

Ez politikai hiba volt”

– mondta Washingtonban újságíróknak a Reuters beszámolója szerint.

Összesen 160 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
khomeini
2024. július 11. 16:04
azért egyszer majd el kell számolni a frontra hurcolt és ott meghalt vagy megnyomorodott ukránok életével is
Uff-uff
2024. július 11. 13:44
Válasz ersa57 2024. július 11. 09:03 kommentjére: Azt szokás elfelejteni, hogy miért robbantotta ki ez a csúnya Putyin a háborút. Kubai válságról hallottál már? Zavarta USA-t az a helyzet? Igen. Jogos volt ? Igen. Most az oroszokat zavarta a NATO erőszakos nyomulása a szomszédságában. Ez meg nem jogos ? Egyáltalán a Varsói Szerződés megszűnésével miért nem szűnt meg a NATO is ? Az USA , az ő szokásos háborús "demokrácia exportja" és a nyugat a háború igazi előidézője.
connorj
2024. július 11. 13:12
pin.it/8iV3lk7x0
connorj
2024. július 11. 13:11
pin.it/5Qio9x9Uc
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!