Peszkov üzent a németeknek: Potenciális célpont lesz Berlin, ha amerikai rakétákat telepítenek Németországba

2024. július 13. 22:42

A tervek szerint az Egyesült Államok 2026-ban megkezdi a nagy hatótávolságú csapásmérő képességek telepítését Németországba.

2024. július 13. 22:42
Dmitrij Peszkov

Nyitókép: GAVRIIL GRIGOROV / POOL / AFP

A Mandiner korábban beszámolt róla, hogy az Egyesült Államok és Németország közös nyilatkozatban jelentette be, hogy 2026-ban megkezdik a nagy hatótávolságú csapásmérő képességek telepítését Németországba. A tervek szerint olyan fegyverrendszereket telepítenek majd, mint az SM-6 rakéták, Tomahawk cirkálórakéták és hiperszonikus fegyverek.

Oroszország higgadt és érzelemmentes katonai választ fog adni az amerikai tervekre”

– reagált a hírre az Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes.

Szombaton Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője is megszólalt a kérdésben – írja a Reuters. „Az európai országok veszélybe sodornák magukat, ha elfogadnák, hogy nagy hatótávolságú amerikai rakétákat telepítsenek a hazájukba” – mondta, majd hozzátette: „ezen (európai) államok fővárosai potenciális célpontoknak számítanak”.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
viking-10
2024. július 14. 23:03
Pusztulj patkány ruszki
Szuperszig
2024. július 14. 12:38
Egyet nem értk: miért nem Alaszka felől próbálkoznak az usákok???? Miért Európán keresztül kell ezt csinálni? :-))
gyzoltan-2
2024. július 14. 06:50
"Peszkov üzent a németeknek: Potenciális célpont lesz Berlin, ha amerikai rakétákat telepítenek Németországba" Ez hiba volt Peszkov! Az egész világ biztos benne, hogy Berlin eddig sem maradt le a listáról...
nyúlgerinc
2024. július 14. 06:10
Mi sem természetesebb....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!