Pattanásig feszült a helyzet: az orosz légierő elfogott egy NATO-gépet

2024. július 10. 17:24

A gépet a norvég légierő működtette.

2024. július 10. 17:24
MiG-31

A nyitóképen egy MiG–31. Fotó: SEFA KARACAN / ANADOLU AGENCY / ANADOLU VIA AFP

Elfogott egy P-8A Poseidon típusú felderítő repülőgépet az orosz légierő a Barents-tengeren – számolt be róla több orosz forrás alapján a Portfolio.

Az orosz védelmi minisztérium arról tájékoztatott, hogy egy MiG-31-es vadászgép repült rá a P-8A-ra, ezt követően

a NATO-gép visszafordult, mielőtt elérte volna az orosz légteret.

A gép kapcsán fontos kiemelni, hogy a norvég légierő működtette.

A Portfolio megjegyezte, hogy a P-8A Poseidon lényegében egy átépített civil Boeing 737-800 utasszállító repülőgép, de felderítő, és elektronikus harcászati képességgel is rendelkezik, valamint képes tengerészeti célpontok elhárítására.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Összesen 145 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lhotx
2024. július 11. 16:06
Fogta el ≠ riasztotta el Ne tájékozódjatok Mandiner címek alapján, ráfaragtok!
lajajakab11
2024. július 11. 13:30
******************************************************************* ******************************************************************* ** ** MINDEN moszkovitának INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! ** ** Körönként prémium VODKA " KREMLin Special Metanol " grátisz! ** ** ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! ** ** Haladóknak noviCSOKI ! ** ** ** »»»» KGB RAJONGÓKNAK BAJKÁL-TÚRA GULAG-ÖRÖKLAKÁSSAL! «««« ** ** ** mordor ura, a mű-cár parancsa: VILÁG PROLETÁRJAI EGYESÜLJETEK! ** ** ** !!! Kizárólag a FÉLkegyelműek válaszoljanak !!! ** ** ******************************************************************* *******************************************************************
B_kanya
2024. július 11. 12:51
"billysparksMankel 2024. július 11. 09:24 Kb. ennyi a történet, de egy cikknek elment, jönnek a kommentek, megy a kattintás...modern újságírás." Annyiban érdekes, hogy ha az orosz flottila szambázik a Karib tengeren, akkor lehet gyűjteni, hogy hány NATO hadihajó volt a Fekete-tengeren az orosz felségvizet centizgetve, meg hány kémrepülőgép karcolgatta a szintén orosz légteret.
B_kanya
2024. július 11. 11:40
"orrbanB_kanya 2024. július 10. 21:39 Ki miatt is lőtték ki azt a légvédelmi rakétát, gyerekgyilkos ciganyselejt?" NYUGAT felé? Hát zselé parancsára, mert abban az irányban nem volt orosz mosógép. Ahogy a román-magyar-horvát légteret megsérő drónból barkácsolt cikálórakéta is provokáció volt. Ez van, a Gorlovkai Madonna áldjon meg, gyerekgyilkosságról hazudozás közben. A strandon pancsoló gyerek a hohol náci fajtád szerint "civil megszálló" és célpont.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!