Patkányok leptek el egy Tescót, azonnal be kellett zárni

2024. július 24. 09:26

Az üzletben a Regionális Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Felügyelet tartott hatósági ellenőrzést.

2024. július 24. 09:26
null

Nyitókép: Daniel LEAL / AFP

Hétfőn dél környékén hirtelen be kellett zárni Dunaszerdahely egyik legnagyobb hipermarketét és csak kedden reggel nyitott újra – számolt be róla a Parameter.sk. Sokáig csak találgatták, mi állhat a dolog hátterében a dunaszerdahelyi Tescóban, felmerült, hogy higiéniai szakemberek rendelték el az üzlet azonnali bezárását, ezt azonban csak kedd délután erősítették meg a hírportál érdeklődésére. Az üzletben a szlovák Regionális Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Felügyelet tartott hatósági ellenőrzést, és megdöbbentő állapotokkal szembesültek. 

Az ellenőrök a hatósági élelmiszer-ellenőrzés alkalmával hiányosságokat állapítottak meg az üzlet higiéniájára vonatkozóan, nevezetesen elhullott rágcsálótetemeket találtak a raktárhelyiségekben, valamint rágcsálóürülékeket a raktárban és az üzlet eladóterületén is,

emellett pedig nem megfelelő termékekre bukkantak a raktárhelyiségben, amelyek csomagolásában kárt okoztak a rágcsálók, és a tartalmukat is láthatóan felhasználhatatlanná tették” – mondta Martin Chudý, az állami Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Felügyelet központi igazgatója, majd hozzátette, hogy azonnali intézkedéseket foganatosítottak a helyszínen, valamint elrendelték a hipermarket bezárását, amíg a rágcsálóirtás és az alapos fertőtlenítés meg nem történik.

Az ellenőrzés másnapján, kedden az ellenőrök engedélyezték az újranyitást, miután a Tesco az „elrendelt intézkedéseket maradéktalanul betartotta.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­­É­­­r­t­­é­­­k­e­­l­­­d­­ ­a­ ­s­­z­­­e­x­­i­­ ­­­p­­­u­n­c­i­m­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­.­𝐗­­𝟏­­­𝟖­.­­­𝐅­­𝐔­𝐍
Azmo
2024. július 24. 12:30
Tisza tartott tag toborzást!😁
nempolitizalok-0
2024. július 24. 11:38 Szerkesztve
Ment a libsi csürhe is bevásárolni.
szintetikus
2024. július 24. 10:57
Fidesz gyűlés volt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!