Őrült vádak érkeztek Svájcból: a neves lap szerint Orbán „Kárpátalja visszaszerzésében reménykedik”

2024. július 27. 15:38

Van itt minden, mint a máriaremetei búcsúban. A neves svájci lap egyebek közt az orosz „dezinformációs hadjáratban” való részvétellel is meggyanúsítja a magyar kormányt.

2024. július 27. 15:38

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Egyre jobban akadozik az orosz offenzíva, ezért a Kreml lasan hibrid háborúra készül. Ez nyugati terrortámadásokat jelent, valamint új típusú dezinformációs hadjáratot.

A Neue Zürcher Zeitung hagymázas álláspontja szerint az utóbbi fő támogatója az EU-n belül a revizionista Orbán Viktor.

A svájci lap úgy véli, Putyin azt szeretné, ha a Nyugat kifarolna Ukrajna mögül, miközben a vágyott békéről beszél, amivel megzavarja a nyugati közvéleményt, miközben a céljai alapvetően változatlanok maradnak. Itt kerül képbe

a Moszkvát és Pekinget követő” Orbán Viktor, aki „békediplomáciájával” mindenkit arról szeretne meggyőzni, hogy Putyin tárgyalóképes,

csak nem szabad tőle azt követelni, hogy teljesen vonuljon vissza a már elfoglalt területekről. Valamint állítja, hogy mivel az ukrán győzelem nem lehetséges, a háború vége kizárólag akkor jöhet el, ha az oroszok engedményeket kapnak – áll a cikkben.

A szerző szerint Orbán Kijevben azt követelte, hogy Zelenszkijék hirdessenek egyoldalú tűzszünetet, tehát – ecseteli a svájci lap – „Ukrajna legyen kiszolgáltatva az orosz terrorállamnak”. 

Erős a gyanú, hogy a magyar miniszterelnök Kárpátalja visszaszerzésében reménykedik.”

De Putyin nem állna meg Ukrajnánál, „régóta készíti elő a támadást az egész Nyugat ellen”. Ehhez pedig – állítja a Neue Zürcher Zeitung – Iránnal és Észak-Koreával épít tengelyt, Kína támogatásával. Segítségére szolgál, hogy „a Nyugat önmaga alatt vágja a fát, mások mellett a teljesen felesleges francia választással vagy a Biden körüli dolgokkal”.

Így Putyin igazolva látja, hogy az ellenség ereje lanyhul, és eljött az idő bevinni a végső döfést.

Ha a nyugati demokráciák nem szállnak szembe vele keményen, a saját fennmaradásukat veszélyeztetik. Ssak az hozza el a békét – szögezi le nagy határozottsággal a svájci lap –, ha az ukránokat segítik a győzelemhez.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 174 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolt
2024. július 28. 18:44
Hogy is van? Svájc nem szállított lőszert. Akkor miről hebeg a buzija? A fő probléma szerintem az euba,hogy csak az állitólagos szövetségest sározzák találgatnak buzi módra nem tudnak gondolkodni értelmesen...De szopni szetetnek. Most akkor ki az oroszbarát? Az orosz föreráció dolgaiba max segéllyel illene beavatkozni.Egyszet már megtapasztalták a magyarok mi történik ,ha az orosszal packázik..
2024. július 28. 08:02 Szerkesztve
Az új csürhe újság begyűjtötte az összes idiótát és újságirót faragott belőlük. Amúgy a Don-mellék és a Krím Oroszországhoz csatolása ugyanúgy valid megoldás mint Koszovó elcsatolása Szerbiától, hisz ugyanúgy orosz többségi népességgel rendelkezett-rendelkezik, ahogy Koszovóban az albánok vannak többségben. Koszovó elszakadását a nyugat támogatta. Igy az emlitett területek Oroszországhoz való - népszavazással megerősített - csatlakozását sem kifogásolhatják.
balazs213
2024. július 28. 00:39
Én adnám de erre sajnos vajmi kevés esély van.
5m007h 0p3ra70r
2024. július 27. 23:02
>>Kovács Ubul 2024. július 27. 17:17 (A cikk halálpontos vázlata a hájturul szándékainak.)<< >>Zsolakomarom 2024. július 27. 17:12 Ork ban meg a Lukoilos olajat se szerzi vissza, nemhogy Karpataljat.<< A tudatlan zsellérek megint összegyűltek egy szaftos kocsmai professzorkodásra. Lássuk a tényeket: 1995. évi XLV. törvény a Magyar Köztársaság és Ukrajna között a jószomszédság és az együttműködés alapjairól Kijevben, az 1991. évi december hó 6. napján aláírt Szerződés kihirdetéséről 1. Cikk ... kapcsolataikat baráti államokként fejlesztik. Következetesen a szuverén egyenlőség, az erőszak alkalmazásától vagy az azzal való fenyegetéstől való tartózkodás, a határok sérthetetlensége, a területi épség... 2. Cikk ...vitákat kizárólag békés eszközökkel oldják meg. Soha, semmilyen körülmények között sem alkalmazzák egymással szemben elsőként fegyveres erőiket... Egy svájci nem kell tudjon erről. De a két idézett zsellérpojáca vajon svájci?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!