Orbán béketervéről kérdezték a Kremlt, itt van Putyin bizalmasának a válasza

2024. július 17. 20:32

Orbán Viktor békejavaslatáról és a nyugati reakciókról fejtette ki véleményét Dmitrij Peszkov.

2024. július 17. 20:32

Nyitókép: YURI KOCHETKOV /AFP

Moszkva nem kapott semmilyen reagálást a nyugati országoktól Orbán Viktor miniszterelnök ukrajnai békejavaslataira, de ismeri a nyilvános válaszokat – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerdán újságíróknak.

„Voltak válaszok, sőt, nyilvános válaszok is. Mint tudják,

megpróbálják maguk az európaiak elítélni Orbánt, megkísérlik teljesen letagadni, hogy ebben a kérdésben bármilyen hatásköre volna,

és megújítják abbéli eltökéltségüket, hogy katonai ügyekben segítséget nyújtsanak Ukrajnának. Valószínűleg ez a válasz” – válaszolta Peszkov arra az újságírói kérdésre, hogy a Nyugat reagált-e Oroszországnak a magyar javaslatokra.

Arra a kérdésre, hogy volt-e Moszkvának kapcsolatfelvétele a magyar féllel Orbán Viktor békeküldetése után, az elnöki szóvivő emlékeztetett rá, hogy Szergej Lavrov orosz és Szijjártó Péter magyar külügyminiszter a minap New Yorkban találkozott.

Vagyis ezek a kapcsolatok folytatódnak”

– tette hozzá Peszkov.

Ezt is ajánljuk a témában

A szóvivő az ukrajnai háború menetéről szólva leszögezte, hogy a „biztonsági övezet” létrehozására irányuló művelet a harkivi régióban a sikeres befejezésig folytatódni fog. Visszautasította azt a feltételezést, amely szerint az új biztonsági intézkedések bevezetése az Ukrajna határán fekvő Belgorod megyében – 14 tüzérségi és dróncsapások sújtotta településre a helyi kormányzó korlátozta a beutazást – azt jelentené, hogy a művelet kudarcot vallott.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:29
🍓 ️ ­­­É­­­r­­­t­é­k­­e­­l­d­­­ ­a­­ ­s­z­­­e­­­x­­i­ ­p­u­­­n­­­c­­­i­m­­­a­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­.­­𝐗­­­𝟏­𝟖­.­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
Kovács Ubul
2024. július 18. 06:33
"Hogy létezne „ukrajnai magyar békejavaslat”, azt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is tagadta a legutóbbi Kormányinfón."
Kovács Ubul
2024. július 17. 23:19
Már komplett béketervet is hazudtok???? :))))
Csubszi
2024. július 17. 22:30
Orbánnak nem béketerve volt, csak tájékozódott! A trevet majdan az illetékes feleknek kell kitalálniuk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!