Bejelentést tettek az oroszok: kivonulnak Amerikából

2024. július 16. 14:59

„Az Egyesült Államok a kedvenc technikájához, az igazságtalan, tisztességtelen versenyhez folyamodott” – mondta Dmitrij Peszkov.

2024. július 16. 14:59

Nyitókép: Mikhail METZEL / POOL / AFP

A tisztességtelen verseny megnyilvánulása, hogy az Egyesült Államok a Kaspersky Lab orosz vírusvédelmi szoftverfejlesztő céggel szemben exportkorlátozást vezetett be – jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő pénteken Moszkvában újságíróknak.

„A Kaspersky Lab olyan vállalat, amely a saját piaci szegmensében nemzetközi szinten nagyon-nagyon versenyképes, és számos paraméterében felülmúlja versenytársait.

Az Egyesült Államok a kedvenc technikájához, az igazságtalan, tisztességtelen versenyhez folyamodott”

– fogalmazott Peszkov.

A Kreml szóvivője arra reagált, hogy az amerikai kereskedelmi minisztérium közölte: betiltja a Kaspersky Lab Inc.-nek, az orosz cég Egyesült Államokban bejegyzett leányvállalatának, hogy szoftvereit július 20. után az országban értékesítse, és szeptember 29-étől új biztonsági frissítéseket adjon ki korábbi ügyfeleinek.

A washingtoni tárca ezt azzal indokolta, hogy a Kaspersky tevékenysége nemzetbiztonsági kockázatot jelent, tekintettel az orosz kormány támadó kiberképességeire, valamint arra a képességére, hogy befolyásolja vagy irányítsa a Kaspersky műveleteit. A tilalomra reagálva a Kaspersky szóvivője azt mondta, hogy a vállalat szerint az amerikai kereskedelmi minisztérium a jelenlegi geopolitikai légkör és elméleti aggályok alapján hozta meg döntését, nem pedig a Kaspersky termékeinek és szolgáltatásainak átfogó értékelése alapján. Hozzátette: a cég minden jogi lehetőséget fölhasznál arra, hogy fenntarthassa működését és kapcsolatait.

A Kaspersky Lab július 20-tól fokozatosan leállítja az amerikai tevékenységét – jelentette be hétfőn az orosz cég.

(MTI/Reuters)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 159 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:29
🍓 ️ ­É­­r­­­t­é­k­e­l­­d­­­ ­a­­­ ­­­s­­z­e­­x­i­­ ­p­­u­­­n­c­i­­­m­­­a­­­t­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­­.­­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­­.­𝐅­𝐔­­­𝐍
2024. július 18. 08:28 Szerkesztve
kezdjük ott, hogy először donald trump volt az, aki megtiltotta, hogy kormányzati gépeken használják menjünk tovább: 2014-ben a VK "bevásárolta magát" a kasperskybe, azzal a felkiáltással, hogy a VK biztonságosabb legyen ezen felül a yandexet is felvásárolta a VK 2022-ben 2017-ben az oroszok kötelezték arra a távközlési vállalatokat, hogy fél évig meg kell őizniük ügyfeleik teljes forgalmát, üzeneteit és az üzenetváltások titkosító kulcsait (itt szeretném megjegyezni, hogy ez egy faszság, mert az nem a szolgáltatónál történik, hanem a végpontokon, de a duma hajthatatlan maradt) a 2006-ban alapított vkontaktéból pedig az orosz állam "kivásárolta" durovot (az alapítót), aki gyorsan külföldre menekült. azzal a lendülettel kifejlesztette a telegramot. namindegy, szóval az orosz államé a vkontakte, a vkontaktéé a kaspersky. lehet találgatni, ven-e a kasperskíben állami befolyás...
EX_Terminator
2024. július 18. 08:00
Itt az az igazi gond, hogy Az oroszoknak az a béke ha lekopnak róluk, a piócáknak meg az, ha rájuk akaszkodhatnak. Na most amíg efféle parazitákról van szó? Egyértelmű hogy kinek az érdekei előrébb valók.
Fenrir
2024. július 17. 18:34
Oké hogy a mandi most már minden cikkhez aljadék módon nyomatja a clickbait címeket, de legalább a cikk tartalmához igazodva tennék. Pont arról van szó, hogy a Kaspersky nem akar kivonulni, hanem továbbra is szeretne értékesíteni az USA-ban. Sajnálom hogy pont a Fidesz befolyás alatt álló lapoknál (origo, mandi, újabban index) álltak rá erre a jobboldalhoz méltatlan szenzációhajhászásra, remélem így legalább jön némi bevétel az elvesztett méltóságért cserébe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!