Potenciális célpontnak tartja azon európai országok fővárosait a Kreml, amelyek amerikai rakétákat telepítenek a területükre

2024. július 14. 21:27

Dimitrij Peszkov, a Kreml szóvivője nem fogta vissza magát, amikor az USA rakétatelepítésiről kérdezték.

2024. július 14. 21:27
Putin awards Order of St. Andrew to Indian PM Modi for strengthening bilateral relations

Nyitókép:  Sefa Karacan/Anadolu

Az európai országok veszélybe sodornák magukat, ha elfogadnák az Egyesült Államok nagy hatótávolságú rakétáinak telepítését – mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője egy szombaton közzétett videóban. 

A Reuters írta meg, hogy amikor Pavel Zarubin, az orosz állami tévé riportere arról kérdezte Peszkovot, hogy az Egyesült Államok hiperszonikus rakétákat telepíthet-e Európába, a szóvivő így válaszolt: 

Megvan a kellő potenciálunk ezen rakéták elrettentésére. Ezeknek az (európai) államoknak a fővárosai potenciális áldozatok.”

Peszkov megjegyezte, hogy a hidegháború során az Európában állomásozó amerikai rakéták Oroszországra irányultak, míg az orosz rakéták Európára, így a kontinens országai voltak bármilyen lehetséges konfliktus fő áldozatai. 

Hozzátette: 

Európa most szétesik. Ez nem a legjobb időszaka Európának. Ezért egy vagy más módon, a történelem ismételni fogja önmagát.”

 

 

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2024. július 15. 18:34
Ruszkik haza!
balbako_
2024. július 15. 04:55
Volt valakinek kétsége efelől?
alenka
2024. július 15. 03:53
Helyeslem és tetszik!.... Oroszország előre!!!
B_kanya
2024. július 15. 00:23
Kovács Ubul 2024. július 14. 21:32 "(Az USA valódi fegyverekről beszélt,)" Amik az 1984 óta létező Tomahawk és a 20 év múlva esetleg létező nyugati hiperszonikus.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!