Németország megfelezi az Ukrajnának szánt katonai segélyt

2024. július 17. 14:58

A szövetségi köztársaság abban bízik, hogy Ukrajna katonai szükségleteinek nagy részét a befagyasztott orosz vagyonokból tudja majd fedezni.

2024. július 17. 14:58
null

Nyitókép: Juliane Sonntag / DPA / AFP

Németország a felére csökkenti jövőre az Ukrajnának szánt katonai támogatását – írja a Reuters hírügynökség az általuk látott 2025-ös költségvetési tervezetre hivatkozva.

Németország 2024-ben 8 milliárd eurót fordított erre, ez jövőre 4 milliárd euróra csökken.

A szövetségi köztársaság abban bízik, hogy Ukrajna katonai szükségleteinek nagy részét a befagyasztott orosz vagyonokból származó bevételből kiutalandó 50 milliárd dolláros kölcsönből tudja majd fedezni, és hogy a fegyverkezésre szánt forrásokat nem használják fel teljes mértékben.

Washington azt szorgalmazza, hogy a hiteleket „előrehozottan” adják meg, és hogy Ukrajna már most kapjon egy nagy összegű egyösszegű támogatást.

Illetékesek szerint 

az EU vezetői részben azért egyeztek bele az ötletbe, nehogy Ukrajna pénzzavarba kerüljön, ha Donald Trump amerikai elnök visszatér a Fehér Házba.

A Reuters szerint a héten Európa-szerte aggodalmak merültek fel, miután a republikánus elnökjelölt J. D. Vance szenátort jelölte meg alelnökének. Az ohiói szenátor kifejezetten nehezményezi az Ukrajnának nyújtott katonai segítséget, és figyelmeztetett, hogy Európának kisebb mértékben kellene az Egyesült Államokra hagyatkoznia a kontinens védelmével kapcsolatban.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:29
🍓 ️ ­­É­r­t­é­­­k­e­­­l­d­­­ ­a­­ ­­­s­z­e­x­i­­­ ­p­u­­n­c­i­m­­a­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­.­­­𝐗­𝟏­𝟖­­.­𝐅­­­𝐔­­𝐍
orokkuruc-2
2024. július 17. 18:09
tehát már megint az örökkölcsönbe való belehajtás a cél
salmonella
2024. július 17. 17:07
Már kiszámolták párszor, hogy a zárolható orosz vagyon lényegesen kevesebb, mint az Oroszországban zárolható nyugati vagyon. Nem fognak kétségbe esni.
letsgobrandon-2
2024. július 17. 16:44
Az a durva , hogy a ruszkik , még a CCCP alatt sem várták el , hogy változtassuk meg az ország etnikai összetételét, vagy a szexuális beállitottságát... annyit szerettek volna elérni , hogy ne legyünk NATO-s jenki csicskák...eleve a NATO-t a kommunista nyomulás ürügyén alkották, erre volt a válasz a Varsói szerződés.. 1990-után a kommunizmus is megszünt aVarsói szerzódés is... de jenki zsidó gecik ebből arra következtettek , hogy az övék egész Európa... és most itt tartunk
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!