Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Nem tudnak új frakciót alakítani az EP-ben a balosok

2024. július 04. 09:58

Sahra Wagenknecht német baloldali politikus kísérlete egy új baloldali csoport létrehozására az Európai Parlamentben kudarcot vallott.

2024. július 04. 09:58
Bundestag

Kép forrása: Hannes P Albert/picture alliance via Getty Images

Sahra Wagenknecht, a német baloldal feltörekvő politikusa, jelentős kihívásokkal néz szembe az új baloldali csoport létrehozására irányuló erőfeszítéseiben az Európai Parlamentben, írja az Euractive. Annak ellenére, hogy kezdetben reménykedett, a terv, hogy új politikai frakciót hozzanak létre, nem kapta meg a szükséges támogatást Európa-szerte. 

Wagenknecht, aki korábban a Die Linke vezetője volt, saját pártját, a Bündnis Sahra Wagenknechtet (BSW) alapította meg, amelynek célja az volt, hogy egyesítse az európai baloldali és populista erőket.

Azonban egy új csoport létrehozása az Európai Parlamentben legalább 23 parlamenti képviselőt igényel hét különböző országból, amit a BSW még nem ért el. 

Wagenknecht stratégiája arra irányult, hogy mind a szélsőjobboldali Alternatíva Németországért (AfD), mind a hagyományos baloldali pártok csalódott szavazóit bevonzza magához, és remélte, hogy hasonló populista és nacionalista programokat valló pártokkal szövetséget tud alkotni az Európai Parlamentben. Ennek ellenére Wagenknechtnek nem sikerült szilárd szövetségeket kötnie a hasonló gondolkodású pártokkal, és bár a BSW felvette a kapcsolatot olyan pártokkal, mint a La France Insoumise (LFI) és más északi baloldali csoportok, ezek a kapcsolatok nem alakultak át formális koalícióvá, elsősorban Wagenknecht  „oroszbarátsága” miatt. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-118
2024. július 05. 15:23
🍓 ️ ­­É­­­r­­­t­­­é­k­­­e­­­l­­­d­ ­a­­ ­s­­­z­­­e­­x­i­ ­­­p­­­u­­­n­c­i­­m­a­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­.­­­𝐗­𝟏­𝟖­.­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
fintaj-2
2024. július 04. 11:56 Szerkesztve
Felesleges találgatások, mellébeszélések, a Patriótákkal kapcsolatban is. www.europarl.europa.eu/doceo/document/RULES-9-2023-11-01-RULE-033_HU.html Még nincs lezárva semmi, ha eljön az ideje, az EU Parlament alakuló ülése után mindent tudni fogunk. A prédikátor Salamon könyve - Préd 3,1-8 "Ideje van a hallgatásnak és ideje a szólásnak."
lazio154-2
2024. július 04. 11:49
Most alakul oroszbarát frakció, csapódjon hozzájuk!
Cross Wire
2024. július 04. 10:54
Wagenknecht... micsoda név...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!