Portugália
ÉLŐ
Franciaország

Bloomberg: Nagy név csatlakozhat Orbánék alakuló EP frakciójához

2024. július 03. 13:15

A lap információi szerint a francia Nemzeti Tömörülés már tárgyal a csatlakozás lehetőségéről.

2024. július 03. 13:15
New alliance of anti-EU and far-right parties from Austria, Hungary and Czech Republic in Vienna

Nyitókép: Askin Kiyagan/Anadolu via Getty Images

A francia Nemzeti Tömörülés egyeztetéseket folytat más európai pártokkal arról, hogy vele együtt csatlakozzanak a frakcióhoz, amit Orbán Viktor és két másik közép-európai párt vezetője hozott létre – számolt be a Bloomberg. 

Orbán Viktor, Herbert Kickl és Andrej Babiš, a Fidesz, az Osztrák Szabadságpárt és a cseh ANO elnöke vasárnap jelentették be, hogy új frakciót hoznak létre Patrióták Európáért néven. Hétfőn a portugál Chega párt jelezte, hogy belépne a frakcióba. 

Kérdés, ha Le Penék is belépnek mi lesz az ID-val? A Bloomberg szerint könnyen előfordulhat, hogy feloszlik a csoport, mert 

ha Le Pen a francia választások után Orbánékkal tartana, akkor az ID más pártjai is követnék őt. 

A lap szerint az olasz Liga is érdeklődik, hogy belépjen a Patrióták Európáért tagjai közé. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-118
2024. július 05. 15:23
🍓 ️ ­­É­­r­t­­­é­k­e­l­­­d­­ ­a­­­ ­­­s­­z­e­­­x­­i­­­ ­­p­­­u­n­c­­­i­m­­­a­­t­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­.­𝐗­𝟏­­­𝟖­.­­­𝐅­𝐔­­𝐍
O1Gtolvaj
2024. július 03. 16:28
Mar a Bloombergi cimet se meri tisztessegesen leforditani a takonmyMandi!
Oldalkosár
2024. július 03. 16:05
A kétkedőknek, hitetlenkedőknek: Orbán nem a vágyálmait kergette az M1-nek adott interjújában, mikor arról beszélt, hogy a Patrióták nagyon rövid időn belül a második legnagyobb frakcióvá válhat az EP-ben. Határozottan állította, magabiztosság áradt belőle. TUDJA, hogy így lesz.
Oldalkosár
2024. július 03. 15:58 Szerkesztve
Trump nyerni fog. Borítékolható, hogy a francia Nemzeti Tömörüléssel a komplett ID frakció be fog menni Orbánékhoz. Az EPP nyesegetése is el fog indulni, ezáltal esély nyílik az áljobb-szoci-liberális tengely megbontására, vagyis a változás előmozdítására még ebben a ciklusban. A Soros-család és az amerikai Demokrata Párt zsoldjába szegődött károkozó brüsszeli mainstream aranykorának vége.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!