Nem akármi – madarak támadják az életmentő drónokat a New York-i strandon!

2024. július 15. 17:24

Angry Birds a valóságban.

2024. július 15. 17:24
American Oystercatcher walking on sand - Argentina

Nyitókép: Régis Cavignaux / Biosphoto / Biosphoto via AFP

Az amerikai csigaforgató madarak (Haematopus palliatus) megtámadják a cápák és a bajba jutott úszók felkutatására telepített drónokat – olvasható a New York Times cikkében. 

A jellegzetes parti madár valamivel kisebb, mint egy átlagos sirály, élénk narancssárga színű csőre van, kagylókra és osztrigákra vadászik. Viszonylag békés madárnak számítanak, azonban a queensi Rockaway Beachen másképp viselkednek; megtámadják a távirányítású, forgó lapátokkal ellátott drónokat. 

A városi tisztviselők és a madárszakértők szerint az állatok és a gépek közti légi konfliktus aggodalomra ad okot a parti madarak biztonsága miatt, mivel azok fészkeik védelmében agresszívan üldözik a drónokat.

A drón felé repülnek, hangoskodnak, és még az is előfordulhat, hogy megpróbálnak lecsapni rájuk.

A veszély természetesen a madarakra leselkedik. Megtámadhatják a drónokat és megsebesíthetik magukat”

– mondta Katrina Toal, a New York-i Városi Park- és Rekreációs Hivatal vadon élő állatokkal foglalkozó részlegének igazgatóhelyettese. „A drónok megtámadása az esetleges sérülés mellett azért is jelent komoly problémát, mert amíg az eszközt próbálják elüldözni, szabadon marad a fészkük, így a tényleges ragadozók – kutyák, macskák, rákok – kifoszthatják azt” – tette hozzá az igazgatóhelyettes. 

 

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000042
2024. szeptember 02. 16:11
🍓 ️ ­­É­­r­­t­é­­k­­e­­l­­d­­­ ­­a­ ­s­­z­­­e­­­x­­­i­­ ­­­p­­­u­­­n­­c­­­i­­­m­­­a­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­­.­𝐗­𝟏­­­𝟖­­.­­­𝐅­­­𝐔­𝐍
Obsitos Technikus
2024. július 16. 11:46
Természetesen nem a madarak a hülyék.
Málaga21
2024. július 15. 21:30
Strandra jut drón, Trump nagyyűlésére meg nem.
survivor
2024. július 15. 21:01
Akitlosz Az emberek nincsenek evolúviósan felkeszülni a kapitalizmus káros hatásaira... FÉKEVESZTETT EVOLÚCIÓ. Ami jó több M évig, nem jó az elmúlt 10-20 E évben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!