Meloni frakciója megosztott Von der Leyen támogatásával kapcsolatban

2024. július 16. 21:26

Az olasz miniszterelnök európai parlamenti képviselői csütörtökön döntik majd el, hogy támogatják-e az EU Bizottság elnökének második ciklusát.

2024. július 16. 21:26
null

Nyitókép: Eliano Imperato / AFP

A Giorgia Meloni vezette jobboldali európai parlamenti frakciója megosztott Ursula von der Leyen Európai Bizottság elnöki posztjának második ciklusával kapcsolatban – írja a Politico. Von der Leyen kedden ötven percen át válaszolt az Európai Konzervatívok és Reformisták (ECR) csoport kérdéseire Strasbourgban, ahol hibrid háborús fenyegetésekről, a Zöld Megállapodás megváltoztatásáról és az illegális migráció megfékezéséről is kérdezték.

Ezt is ajánljuk a témában

Von der Leyennek 361 parlamenti képviselő támogatására van szüksége a 720-ból, hogy második ciklusát megkezdhesse. 

Az ECR frakció 78 képviselővel rendelkezik, de a támogatásuk megosztott.

Roberts Zīle lett képviselő elmondta, nem titok, hogy megosztottság lesz a csoporton belül, és még ő sem döntötte el, hogyan fog szavazni. A legnagyobb különbség a lengyelek és az olaszok között van: a lengyelek határozottan ellene vannak, míg az olaszok támogathatják Von der Leyent.

Ezt is ajánljuk a témában

A zárt ajtók mögötti megbeszélésen a Fratelli d'Italia képviselője, Carlo Fidanza, radikális változtatásokat követelt a Zöld Megállapodás kapcsán és világosságot kért az agrárpolitikáról. 

Eközben a román, francia és lengyel delegációk már eldöntötték, hogy nemmel szavaznak von der leyenre.

Gheorghe Piperea, a román AUR párt képviselője szerint Von der Leyen számos rossz döntést hozott Európa és különösen Románia számára, prioritásként kezelve a migránsokat az európai polgárokkal szemben. Dominik Tarczyński, a lengyel Jog és Igazságosság párt képviselője szerint Von der Leyen semmi újat nem mondott a migrációval és a Zöld Megállapodással kapcsolatban, és bírálta a brüsszeli elit nyelvezetét. Mindezek ellenére még nem biztos, hogy Von der Leyen újraválasztása garantált, mivel a frakció több tagja is még habozik a szavazással kapcsolatban.

 

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:29
🍓 ️ ­­É­­­r­­­t­­é­k­e­­l­­­d­­­ ­a­­ ­s­­­z­­­e­­­x­­i­ ­­p­u­­n­­­c­­i­m­­a­­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­.­𝐗­­𝟏­𝟖­.­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
syphax
2024. július 17. 10:46
Urzula térjen vissza Dr.Bubó Hugó rendelőjébe elefántlábú asszisztensnőnek--másra úgy sem alkalmas. Arra a célra is csak 'ÉPPENHOGYCSAK.....
auditorium
2024. július 17. 07:59
Előre kiszámitotta U. hány szavazatra lenne szüksége, h. maradjon vezetőnek. Neki bármelyik párt szavazata jó, csak meglegyen a 361 szavazat a 72O-ból. Ezért végigudvarolja a pártokat, kivéve az un. szélsőjobbot (Fidesz, Lega, Marine, Vox, a még megmaradt AfD pár szavazója, az osztrák Szabadságpárt és a többi eu-i még megmaradt konzerativ ellenzék). Ha a PIS eldöntené, melyik párt oldalán áll, akkor simán a legnagyobb frakció lenne. Vitatható, miért kapták ezek a pártok a "szélsőjobb EU ellenes" elnevezést, amikor EU-párti, de európai érdekeket védve. A JOBBKÖZÉP (Néppárt), inkább bal lett, a másik frakció a konzervativ JOBB lenne , nem pedig a "szélsőjobbos nácik..." A nácikat újabban már lekapcsolták Ném.oban. . A balos pártokat miért nem nevezik szélsőbalnak, holott sok anarchista, antifa, Hammerbandás, ex brigatista ül közöttük ? Meloni nem vall szint , marad a holnapi suspence.
Perczel Éva
2024. július 17. 05:16
Meloni meg fogja szavazni, mert pozíciót szeretne, piros pontokat, váll veregetést. Soha nem fogjuk megtudni az igazat, de ismerjük hinta-hanta stílusát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!