Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Megszólalt Stoltenberg: Orbán Viktor nem a NATO-t képviselte Moszkvában

2024. július 05. 16:50

A NATO-főtitkár hozzátette: a magyar miniszterelnök tájékoztatta a szövetséget pénteki moszkvai látogatásáról.

2024. július 05. 16:50
STOLTENBERG, Jens; ORBÁN Viktor

Nyitókép korábbi felvétel. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor Magyarország miniszterelnökeként utazott Moszkvába és nem a NATO-t képviseli – közölte a NATO főtitkára Brüsszelben pénteken.

Jens Stoltenberg a NATO-tagországok vezetőinek a július 9. és 11. között Washingtonban tervezett találkozóját megelőzően tartott sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva közölte: 

Orbán Viktor tájékoztatta a szövetséget pénteki moszkvai látogatásáról.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Emlékeztetett: Magyarország számos olyan nyilatkozat elfogadását támogatta, amelyek elítélik Oroszország ukrajnai invázióját. Magyarország emellett minden NATO-kötelezettségének eleget tesz – húzta alá.

A NATO-főtitkár közölte, hogy a szövetséges országok között Magyarország is megerősítette, hogy Oroszország az agresszor, Oroszország az elkövető, Oroszország felelős a háborúért. A tagországok között Magyarország megerősítette azt is, hogy Oroszországnak be kell fejeznie a háborút, leállítva Ukrajna elleni támadásait, valamint elismerte, hogy Ukrajna területi egységét, önállóságát és függetlenségét tiszteletben kell tartani - közölte.

A NATO korábban elfogadta Magyarország álláspontját

Stoltenberg kiemelte továbbá: június elején, budapesti látogatásakor a NATO elfogadta Magyarország álláspontját, miszerint 

nem kíván részt venni az Ukrajnának nyújtandó katonai és pénzügyi támogatásban,

 ugyanakkor ígéretet tett arra, hogy nem blokkolja az erre irányuló NATO-erőfeszítéseket.

„Egészen biztos vagyok abban, hogy amikor jövő héten Washingtonban találkozunk, minden szövetséges ország vezetője el fogja ítélni Oroszország agresszióját, és kiáll Ukrajna területi egysége mellett” – tette hozzá nyilatkozatában a NATO-főtitkár.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-123
2024. július 08. 14:45
🍓 ️ ­­­É­­­r­t­é­k­e­­­l­­­d­ ­a­ ­­­s­­z­­e­x­­i­ ­p­­­u­­n­c­­­i­­­m­­­a­­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­.­­𝐗­𝟏­­𝟖­­.­­­𝐅­­𝐔­­𝐍
lajajakab11
2024. július 05. 21:05
******************************************************************* ******************************************************************* ** ** MINDEN moszkovitának INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! ** ** Körönként prémium VODKA " KREMLin Special Metanol " grátisz! ** ** ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! ** ** Haladóknak noviCSOKI ! ** ** ** »»»» KGB RAJONGÓKNAK BAJKÁL-TÚRA GULAG-ÖRÖKLAKÁSSAL! «««« ** ** ** A mű-cár üzenete: VILÁG PROLETÁRJAI EGYESÜLJETEK! ** ** ** !!! Kizárólag a FÉLkegyelműek válaszoljanak !!! ** ** ******************************************************************* *******************************************************************
Dunhill67
2024. július 05. 19:49
ezt soha nem is állította Orbán...miért kell ezt külön kiemelni?
Chekke-Faint
2024. július 05. 19:03
Tehát egy védelmi szervezetnél békéről szó sem lehet. Ennyi a NATO....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!