Megkongatta a vészharangot a lengyel lap: Orbán akár Lengyelország sorsáról is dönthet

2024. július 31. 17:05

Rosszat sejt a Wprost újságírója. Már most retteg Oroszországtól.

2024. július 31. 17:05
President Joe Biden participates in Working Session II of the NATO Summit

Nyitókép: Photo by Mandel NGAN / AFP

A varsói és a budapesti kormány éles diplomáciai csapásai arra emlékeztetnek, hogy a lengyelek és a magyarok testvéri kapcsolatai immár csak a személyközi kapcsolatokra korlátozódnak – legalábbis így véli a Wprost.

A lap egyenesen odáig ment, hogy azt állította, Orbán Viktor Oroszországgal szembeni politikája része annak a hosszú magyar hagyománynak, amely makacsul kiáll azoknak az oldalán, akik halálos veszélyt jelentenek Lengyelország biztonságára. Politikai szinten azonban a Kaczynski-féle Lengyelország és Orbán Magyarországa közötti baráti kapcsolatok szintje után a következő állomás

az Ukrajna elleni orosz támadás után uralkodó hidegháborús elhidegülés volt, most viszont Budapest és Donald Tusk csapata már a nyílt konfrontációjáig is eljutott.

A cikk szerzője egyenesen odáig jutott, hogy azt állította: „Orbán Viktor olyan elkeseredetten küzd az EU közbenjárásáért az orosz olaj Ukrajnán keresztüli tranzitjának feloldásában, hogy úgy döntött, Lengyelországot a Kreml befolyásövezetének ingoványos mocsarába rángatja”.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

 

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 166 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Civis1
2024. augusztus 02. 20:18
De sokan féltik Magyarországot,az orosz és fehér orosz munkavállaloi engedélyek kiadásátol! Ne aggodjatok libsi köcsögök, ezek az emberek nem a kecskeb.szo migráns társaság és nem azért jönnek ide munkát vállalni hogy nöket eröszakoljanak keresztény emberek nyakát vágják el allauh ahbar felkiáltással! Ezek az emberek keresztény nevelést és kulturát kaptak ! Nem ugy mint százezernyi magyar libsi akik tényleg magyarság vesztét akarják! Sokkal jobb lenne ha egy olyan lakosság csere lenne,hogy a sok szemét semmire kellö libsi ,,magyar " mármint állampolgár helyett orosz és fehér prosz jönne ! Ezekre jobban lehetne számitani,mint az itt lévö magyarnak mondott csürhére!
Lajoss
2024. augusztus 02. 16:43
A csüngőhasú max.a birkái sorsa felett diszponál…😉
Menhetten
2024. július 31. 21:49
Magyarország bejelentés és részletes indokolás nélkül kibővítette a magyarországi munkavállalást külföldi állampolgárok számára megkönnyítő ún. "Nemzeti Kártya" programjában részt vevő, kedvezményezett országok körét hattal, közöttük Oroszországgal és Fehéroroszországgal. Az egész EU-t fenyegeti, hogy Orbán Viktor biztonsági ellenőrzés nélkül ad ki vízumot oroszoknak és fehéroroszoknak. Nem nézhetjük tovább, hogy Orbán Magyarországot Putyin trójai falovává változtatja! Egy örült vezeti az országot! Háborúba fogja vinni ezt a népet! Az Orbán-kormány döntésével közvetlen terrortámadás-veszélynek teszi ki Európát! -Giga Kínai hitel! Unokáink jövője kuka.. -Saját maguknak emelik a fizetésüket az egekbe! -Nyomorban a fél ország! Mi kell még!?..
lyon-v-2
2024. július 31. 20:21
Jaj de nagy az Isten állatkertje.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!