Már totális háborút emleget az egyik legerősebb NATO-tagállam

2024. július 11. 16:00

A lengyel vezérkari főnök nyilatkozott.

2024. július 11. 16:00
PreMilitary Arms Presentation In Krakow, Poland

Nyitókép: Dominika Zarzycka / AFP

Lengyelország fegyveres erőinek vezérkari főnöke szerdán kijelentette, hogy az ország katonáinak fel kell készülniük egy teljes körű konfliktusra, ezért Varsó növeli a csapatai számát az orosz és fehérorosz határnál – számol be a Reuters.

A csapatainkat teljes körű konfliktusra kell felkészítenünk, nem csak egy aszimmetrikus típusú konfliktusra”

 – mondta Wieslaw Kukula vezérkari főnök egy sajtótájékoztatón.

Pawel Bejda helyettes védelmi miniszter bejelentette, hogy augusztustól a Lengyelország keleti határt őrző katonák száma, a jelenlegi 6,000-ről 8,000-re fog nőni, illetve már készenlétben áll 9,000 tartalékos is, akik 48 órán belül bevethetők.

A fehérorosz határ 2021 óta vált kritikus hellyé, ahova közel-keleti migránsok tömegesen és szervezetten kezdtek érkezni, majd erőszakkal akartak bejutni a lengyel területekre. Lengyelország idén a GDP-jének több mint 4 százalékát védelmi kiadásokra fordította, válaszul Oroszország ukrajnai inváziójára. Kukula vezérkari főnök arról is beszélt, hogy magas a száma a hadsereghez csatlakozni kívánó jelölteknek.

Ezt is ajánljuk a témában

A fegyveres erők létszáma tavaly év végén mintegy 190,000 fő volt, beleértve a szárazföldi, légi, tengeri, különleges és területvédelmi erőket. Lengyelország azt tervezi, hogy néhány éven belül 300,000-re növeli a katonáinak számát.

Összesen 178 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lalo76
2024. július 13. 07:17
A büdös kurva alkesz lengyel lofasxok...addig nemnyugodnak amig megnem baszassak magukat megint az oroszokkal. Az is kell nekik. Mind alkoholista ..normalis esze ott csak a kisgyereknek van aki.meg nem iszik
alexandrosz-2
2024. július 12. 09:21
A hülye polákok nem nyugszanak, míg egy következő vilagháborút ki nem robbantanak. Gyakorlatuk van benne. Rohadjanak meg!
Hill
2024. július 12. 02:06
Nyilvánvaló, hogy a Nato provokál. Még az amerikai elnökválasztásig ki kell robbantani a háborúr, mert akkor a vén eszétvesztett fingóst nem lehet leváltani. Szépen irányítgat a háttérben Obama, meg Hilary Clinton
Chekke-Faint
2024. július 11. 20:12
A lengyelek területszerzés tervei nyilvánvalóak. Csakhogy nem az oroszoktól, hanem az ukránoktól, de ezt mindig elfelejtik közölni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!