Már a norvégok is: újabb F-16-osokban reménykedhetnek az ukránok

2024. július 10. 21:48

Közben a Fehér Ház bejelentette, újabb dollármilliókat folyósítanak Ukrajnának a szövetségesek.

2024. július 10. 21:48

Nyitókép illusztráció. Fotó: MARCUS BRANDT / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Ahogy arról beszámoltunk, Washingtonban, a NATO-csúcs alatt Volodimir Zelenszkij sorozatosan tárgyal a világ vezetőivel. Az ukrán elnök egyeztetései pedig eredményesnek tűnnek, mivel kedden további öt Patriot-rendszert és több tucat más légvédelmi rendszert biztosítottak számukra.

Az Independent szerda este pedig már arról írt, hogy Norvégia a washingtoni NATO-csúcstalálkozó alatt ígéretet tett arra, hogy fél tucat F-16-os vadászgépet küld Ukrajnának. 

A lap idézte Jonas Gahr Stoere norvég miniszterelnököt, aki a Verdens Gang című lapnak azt nyilatkozta,

 a repülőgépeket még ebben az évben leszállítják. 

Ezzel a felajánlással már mintegy 90 F-16-osban reménykedhet Zelenszkij, azonban a „vasmadarak” csak több év alatt dúsítják majd fel Ukrajna légi erejét.

Újabb több tízmillió dollárnyi támogatás mehet Ukrajnába

Az Independent arról is beszámolt, hogy a Fehér Ház közben bejelentette, hogy a washingtoni csúcstalálkozón a NATO-szövetségesek legalább 40 milliárd dollárt ígérnek Ukrajnának a következő naptári évre.

A támogatást azután növelték meg, hogy Oroszország hétfőn súlyos támadást intézett Ukrajna ellen. A rakéta becsapódások során mintegy három tucat ember az életét vesztette. Többek között találat érte Kijev legnagyobb gyermekkórházát is. A detonációról rémísztő videók és felvételek járták be a világhálót.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lajajakab11
2024. július 11. 07:01
******************************************************************* ******************************************************************* ** ** MINDEN moszkovitának INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! ** ** Körönként prémium VODKA " KREMLin Special Metanol " grátisz! ** ** ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! ** ** Haladóknak noviCSOKI ! ** ** ** »»»» KGB RAJONGÓKNAK BAJKÁL-TÚRA GULAG-ÖRÖKLAKÁSSAL! «««« ** ** ** mordor ura, a mű-cár parancsa: VILÁG PROLETÁRJAI EGYESÜLJETEK! ** ** ** !!! Kizárólag a FÉLkegyelműek válaszoljanak !!! ** ** ******************************************************************* *******************************************************************
2024. július 11. 00:00 Szerkesztve
Ugyanaz történik majd mint az abramsokkal, kettőt hármat lekapnak az oroszok, utána nem merik előhozni.
Kanmacska
2024. július 10. 22:04
Hosszú háború= nagyobb haszon.
mondeos
2024. július 10. 21:55
Norvégiának érdeke a háború minél tovább húzása és az orosz szankciók minél tovább fentartása. Euro milliárdokat keresnek a kitermelt gázuk nagyságrendekkel nagyobb összegért értékesítésével az eszement Uniónak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!