Zelenszkij alig áll fel a tárgyalóasztaltól: már öt újabb légvédelmi rendszert lobbizott ki Washingtonban (VIDEÓ)

2024. július 10. 20:18

Az is kiderült, mikor születik döntés az Ukrajnának szánt F-16-osokról.

2024. július 10. 20:18

Nyitókép: CHRIS KLEPONIS / AFP

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerdán Washingtonból, a NATO-csúcsról jelentkezett be. A közösségi oldalán közzétett videójából kiderült, hogy „gőzerővel” dolgoznak az Egyesült Államok fővárosában. 

Zelenszkij ismertette, jelenleg döntést várnak az F-16-os vadászgépekről, melyekkel erősíteni kívánják az ukrán légerőt. Majd hozzátette, kedden pedig további 

öt Patriot-rendszert és több tucat más légvédelmi rendszert biztosítottak számukra. 

Ma várhatóan döntés születik a repülőgépekről is.

Az ukrán elnök arról is beszámolt, hogy két új biztonsági megállapodást is véglegesíteni fognak Washingtonban, amelyek az Oroszország elleni szankciók támogatását, az EU-hoz és a NATO-hoz való csatlakozásukat, katonáik és népük védelmét, valamint az újjáépítési erőfeszítéseket foglalják magukba.

Diplomáciai nagyüzem

Elhangzott továbbá, hogy legalább tíz találkozóra kerül sor a világ vezetőivel. „Hálás vagyok az egész csapatunknak a munkájukért. Ma (szerdán) az amerikai kongresszusban is találkozónk lesz mindkét párttal és mindkét kamarával. 

Nagyra értékeljük az amerikai támogatást, 

és megvitatjuk, hogyan érhetünk el még több pozitív eredményt az Egyesült Államokkal való együttműködésünkben” – hangsúlyoza az ukrán politikus.

Zelenszkij videóüzenetét alább tekintheti meg:

 

 

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szuper
2024. július 11. 09:12
Pusztulhat most már az ukrán ezerrel!
a-gyar-2
2024. július 10. 22:49
Az ukrán gyerekkórház jól volt időzítve. Ahogy szuper passziv logikájú Tommaso mondja, biztos, hogy oroszok voltak mert azt akarták Ukrajna még több légvédelmi fegyvert kapjon
Tuners
2024. július 10. 22:34
Ajjajj..! Szerencsétlen ukrán gyerekkórházak, lakótömbök, piacok, stb… 🤪🤪😂
2024. július 10. 22:30 Szerkesztve
Képezzük ki orrban cuncust pilótának F-16- osra és küldjük harcolni . Hát bőszen repkedjen!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!