Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Magyarország lehet a legnagyobb nyertese az Európai Unió legújabb tervének

2024. július 05. 09:46

A franciák szerint további kínai vállalatok költözhetnek Magyarországra, ha az EU folyamatosan növeli az elektromos járművek behozatalára kivetett vám mértékét.

2024. július 05. 09:46

Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Az Európai Unió bejelentette, a Kínában gyártott elektromos járművek behozatalára 38 százalékos plusz vámot vet ki a már alkalmazott 10 százalékos adón felül.

Ez meggyőzheti a kínai gyártókat arról, hogy tovább erősítsék ipari jelenlétüket Európában, ehhez pedig Magyarország ideális célpontnak tűnik

– írja a La Croix.

A francia lap megjegyzi, nem titok a magyar recept: jól képzett és hatékony munkaerő, már kifejlesztett autóipari szövet, valamint kiváló diplomáciai kapcsolatok Pekinggel.

Az elmúlt hónapokban már egymást tapossák a kormányok Nyugat-Európában, hogy megszerezzék a kínai vállalatok gyárait, pedig a keleti nyitás stratégiájáért korábban folyamatosan kritizálták Magyarországot.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-118
2024. július 05. 15:29
🍓 ️ ­É­r­­­t­­­é­k­­e­l­­­d­­ ­­a­ ­­­s­­z­­­e­­­x­­­i­­­ ­p­u­­n­­­c­­i­m­­­a­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­.­­­𝐗­𝟏­­𝟖­.­­­𝐅­𝐔­𝐍
balbako_
2024. július 05. 14:04
Lám Orbánnak megint igaza lett és erre másutt is rájönnek -utólag.
coyote-0
2024. július 05. 11:10
Kurvajó. Az európai gyártók nem tudnak versenyképes áron gyártani/forgalmazni, így hát megdrágítják azokat, amik elérhetők. Lényeg az, hogy a fogyasztó nehogy jól járjon. Egyébként az volt a duma 10 évvel ezelőtt, amikor ugyanilyen drágák voltak a villanyautók a benzineshez képest, hogy ha felfut a gyártás, sokkal olcsóbbak lesznek, mert egyszerűbb, olcsóbb a gyártásuk. Felfutott a gyártás. Hol a kedvező ár? (nem mintha annyira vágynék villanyautóra...)
rockercicc
2024. július 05. 11:03
Ujjongjatok idióták! Aztán majd belefulladtok a kínai "barátaitok" rákkeltő vegyszereibe!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!