Leszedik a tíz körméről a biztonsági szolgálatot a Trump-merénylet után

2024. július 22. 19:12

Kimberly Cheatle igazgató nagyon kellemetlen perceknek néz elébe a képviselőházi meghallgatáson.

2024. július 22. 19:12
The U.S. House of Representatives Oversight Committee

Nyitókép: Mostafa Bassim / ANADOLU / Anadolu via AFP

Ma délután – amerikai idő szerint délelőtt – óta hallgatja meg az amerikai képviselőház felügyeleti bizottsága a Trump-merénylet során szóbajöhető szakmai hibáival kapcsolatban az elnökök, exelnökök, elnökjelöltek, illetve alkotmányos utódlási rend szerinti elnökutódok, valamint családjaik védelméért felelős Secret Service igazgatóját, Kimberly Cheatle-t – jelenti a BBC. A meghallgatás már folyamatban van. A képviselőház elnöke, a republikánus Mike Johnson a CNN-nek nyilatkozva ígérte: 

„olyan műsor lesz, amit meg kell nézni”, miután Cheatle-nek „nagyon sok mindenért kell felelnie, s az aggályok kétpártiak”.

A republikánusok egy emberként szólították fel Cheatle-t lemondásra a Trump-merényletet követően, ő azonban erre nem volt hajlandó. James Comer Kentucky állambeli képviselő, a bizottság elnöke szerint az incidens „elkerülhető” lett volna, Cheatle pedig „az inkompetencia arca”. „Cheatle igazgató vezetése alatt kérdéses a számunkra, hogy biztonságban van-e bárki” – így Comer.

Az igazgatóval szembeni bizalmatlanságot fokozza, hogy Donald Trump és kampánycsapata hónapok óta erősítést kérnek a Secret Service-től az elnökjelölt védelmében, de a BBC információi szerint a Secret Service minden egyes alkalommal visszautasította őket létszámhiányra hivatkozva.

A CBS információi szerint már két éve fennáll ez a helyzet, mint azt Eric Trump, az exelnök fia is megerősítette. „Ki kellene rúgni őt” – mondta Cheatle-ről a Fox Newsnak korábban.

A CNN-nek Mike Johnson arról is beszélt, hogy a meghallgatáson túlmenően a képviselők még ma nyilvánosságra hozzák a kétpárti operatív törzs jelentését, amely tanúmeghallgatási jogkörrel felruházva vizsgálta az elmúlt napokban a Secret Service ténykedését a merénylettel kapcsolatban. 

A kezdeti kifogások, amiket kaptunk a múlt szombaton történtek kapcsán, teljesen hihetetlenek, úgyhogy ennek szépen a mélyére megyünk” 

mondta Johnson, aki emellett az USA belbiztonsági minisztériumát is megvádolta azzal, hogy nem ad elég forrást az alá tartozó Secret Service-nek munkájuk ellátásához. Szerinte a belbiztonsági miniszter, Alejandro Mayorkas „alapvető kérdésekre” sem tudta a választ a merénylettel kapcsolatban akkor, amikor Johnson néhány órával a merénylet után felhívta őt.

 

Összesen 135 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­­É­­r­­t­é­­k­­e­­l­­­d­ ­­­a­­­ ­s­z­e­­­x­­i­­ ­­p­­­u­­­n­c­­­i­­m­a­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­.­𝐗­𝟏­­­𝟖­.­­𝐅­𝐔­­­𝐍
kovalski
2024. július 22. 23:13
A Tucker Carson meg mondta lehetett rá számítani a demokraták jól fel hergelték a népet Trump ellen! Mr Donald Trump elnök jelölt azt nem gondolja át vagy nem beszéli meg a tanács adóival, hogy bizony rezeg a léc és valami félnótás bárhol megtámadhatja lőhetrá? Van rá pénze miért nem a saját testőrei védik"vagy azokat is meg lehet venni"vagy a dilis amerikai jog gyakorlatban az emberei hivatalosan nem védhetik csak az államilag ki jelölt szervezet?Ergo azt csinál az FBI amit akar! A dolgokat továbblehet gondolni nem kell nagy ész hozzá!
elfújta az ellenszél
2024. július 22. 22:24
Női kvóta szülte inkompetens szekus. Ki bízná az életben maradását egy ilyenre?
kombinator-0
2024. július 22. 21:29
csak nőket ne a politikába! ott van az eu vezérkara, csupa nő ... aztán béke lett??? dehogy! éppen hogy háborút sikerült összehozni biztonsági főnök nő??? bruhaha ... egy nő nem = egy férfival, totál más a gondolkodásuk, a logikájuk (a nőknek mondjuk nincs is) a világlátásuk, az értelmük, a tudásuk ... de egy biztos: NŐT NE ENGEDJÜNK VEZETŐNEK! PLÁNE NE POLITIKUSNAK!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!