Legnagyobb adományozóik fenyegették meg a Demokrata Pártot: ha marad Biden, leállítják a támogatást

2024. július 19. 08:12

Fogy a türelem a jelek szerint.

2024. július 19. 08:12
Donald Trump And Joe Biden Participate In First Presidential Debate

Nyitókép: Justin Sullivan / Getty Images

 

Joe Bidennek nem alakult túl fényesen az elmúlt időszak az elnökválasztási kampánya szempontjából. Vesszőfutása az elnökjelölti vitán nyújtott meglepően gyenge teljesítményével kezdődött, de a fő riválisa, Donald Trump ellen elkövetett merényletkísérlet sem az ő esélyeit növelte.

Ha mindez nem lenne elég, a héten az elnök koronavírussal fertőződött meg, ezért kénytelen volt lemondani szerdai kampányprogramját.

Mindeközben a fősodratú amerikai sajtó már hetek óta Biden visszalépését sürgeti.

Ebbe a sorba állt most be a Financial Times. A lap a közösségi oldalán megosztotta cikkét, amiben azt állítja, hogy a Demokrata Párt legnagyobb adományozói, donorjai lényegében megfenyegették a pártot:

Amennyiben Biden nem lép vissza, leállítják kampányának finanszírozását.

– írta bejegyzésében a Financial Times. A lap szerint a Demokrata Párt nagyjai is jelezték, hogy most már tarthatatlannak látják a 81 éves jelölt indulását.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Király Kávéház
2024. július 19. 09:50
Amerikai kampányban legálissá tették a korrupciót :D Pénzért megvehetnek maguknak bármilyen embert, és cserébe az a politikus megteszi az adományozóknak amit szeretnének :) És még ezek pofáznak nekünk bármiféle jogállamiságról ?
FreeEurope
2024. július 19. 09:44
A bácsinak lejárt a szavatossága. Hiába volt eddig üde és friss, így már sajnos ki kell dobni.
zakar zoltán béla
2024. július 19. 09:34
Megvettük, kihasználtuk, eldobjuk. Jöhet a következő!
masikhozzaszolo
2024. július 19. 09:32
Én meg fordítva gondoltam. Egy csomó pénzt beleöltek, kiépítették a befolyási csatornát, nemigen hagynák elveszni azt a befektetést. Ezek szerint mégis. Mert ha más a jelölt, az a saját embereit fogja hozni, és dugdosni az adventi naptárba az ablakocskák mögé.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!