Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Lefejezték a Szűz Máriát szülés közben ábrázoló szobrot, a rendőrség keresi az elkövetőt

2024. július 02. 20:05

A műalkotás nem örvendett nagy népszerűségnek.

2024. július 02. 20:05
null

Nyitókép: Képernyőkép

Lefejezték a szobrot, amely Szűz Máriát ábrázolja szülés közben. A nagy visszhangot kiváltó alkotás megosztotta az embereket, a művész Esther Strauss korábban azt mondta, „azért akarta életadás közben megörökíteni a szentet, mert még soha nem ábrázolták így, pedig valószínűleg róla készült a világon a legtöbb műalkotás” – olvasható a Magyar Nemzet oldalán. 

„A képek többségét férfiak készítették, a születést – amit emberek milliói ünnepelnek december 24-én – pedig egyetlen festmény vagy szobor sem mutatja be. Amikor Krisztus születéséről beszélünk, egy gyermeket képzelünk el a jászolban, de nem az anyját, aki megszülte”

fogalmazott

A szobrot a felszentelésének századik évfordulóját ünneplő Mariendomban állították ki, amely Linz székesegyháza, egyben Ausztria legnagyobb templomépülete. A terv az volt, hogy a művet a székesegyházban július 16-ig lehet megnézni, de ez nem fog megtörténni, ugyanis az egyik látogató

az életadás közben ábrázolt Szűz Mária szobrát lefejezte. 

Az incidens után a rendőrség nyomoz az ügyben és keresik a tettest. 

Kapcsolódó vélemény

undefined

Perintfalvi Rita

Facebook

Idézőjel

Egyáltalán nem lepődtem meg azon, hogy a szobor kiállítása után azonnal megindult az agresszió ellene és készítője ellen a közösségi médiában

 

Összesen 137 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-115
2024. július 04. 14:58
🍓 ️ ­É­­­r­t­­­é­k­e­­l­d­­ ­­­a­ ­s­­z­­e­­­x­­­i­­­ ­­p­­­u­n­­­c­­i­m­­a­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­.­­­𝐗­­𝟏­­𝟖­.­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
bandee1
2024. július 04. 10:35
ÉN IS LEFEJEZNÉM! EZ BLASZFÉMIA! MIKOR LESZ A SZÜLETŐ MOHAMEDRŐL UGYANILYEN?
Lami66
2024. július 03. 13:45
A "művész" egy fontos dologgal nincs tisztában. Magasztos dolgokat nem ábrázolunk a magasztossággal össze nem egyeztethető helyzetben. És ha már ilyen okádék ötlete támadt, mit választ témának? A kereszténység legszentebb személyét. Mi lesz a következő alkotás? Jézus törli a seggét a reggeli nagykulázás végén? Csak mert egyébként mindenki törli a seggét, ez is mindennapi téma. Szent József a tökét vakarja? Javaslom ugyanezt a témaválasztást mohamedes témakörben is valósítsa meg. Majd lesz egy kis csárlihebdó.
Tibi72
2024. július 03. 09:35
A Nagyvárad téren levő madárszerű, nem zs alkotás a magyaroknak turul helyett?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!