Lassított felvételen a mozdulat, amely megmenthette Donald Trump életét

2024. július 14. 16:07

Szakértők szerint Donald Trump vélhetően nem élte volna túl a merényletet, ha a lövés előtti pillanatban nem mozdítja el a fejét. Az FBI hatalmasat hibázhatott a rendezvényen.

2024. július 14. 16:07
Donald Trump holds an election rally

Nyitókép: AFP/Rebecca Droke

Szakértők szerint néhány centiméteren múlt Donald Trump élete a magyar idő szerint szombatról vasárnapra éjjel történt merényletben. A Fox News összeállítása alapján, ha a korábbi amerikai elnök nem mozdítja el a fejét a lövés előtti másodpercben, akkor vélhetően nem éli túl a támadást.

Az X-re felkerült lassított felvétel alapján Trump a lövés előtti pillanatban jobbra fordította a fejét, így a fülét súrolta a golyó. A Trump elleni lövésről készült elképesztő kép ide kattintva tekinthető meg, a videó pedig az alábbi X-bejegyzésben.

Az amerikai portálnak nyilatkozó szakértők egyébként szinte teljes egyetértésben beszélnek arról, hogy a merénylet során az FBI is csődöt mondott:

hibáztak a helyszín biztosításakor, lassan reagáltak a támadásra, ráadásul utána rettentően sokáig tartott, míg Trumpot ki tudták vinni a veszélyzónából.

Azt állítják, ha ez egy szervezett merénylet lett volna, több támadóval, akkor az amerikai elnökválasztás favoritja aligha éli túl.

Eközben X-en elkezdtek özönleni azok a hozzászólások is, amelyek aggódnak a világ békepárti politikusaiért, így Orbán Viktorért is.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2024. július 20. 00:50
Nemcsak az FBI, a CIA is.
Patika
2024. július 15. 09:05
Egy tútrós nagy lófütyit az FBI elemzőbe. A Trump feje függőleges nyaktengely mentén fordult, ami után a célkeresztben nem szemből, hanem profilból áll a feje, de attól még marad a közepe. Az elhárító lövészről készült a kép, akkor az épp hátszelben áll. A merénylő szemben. Ergo Trup épp arccal fordult a lövés(z) felé.. Hiányos adatokból többet kibontani nem lehet.Ír mindenki minden olyat ami nem pontos,de hírnek jó. Adatokból kimutatható a valóság. Az FBI is ködösít. Se pocíciórajz se távolság. Se tájolás, se szélirány, se szélerősség se fegyvertípus se öb méret. (A ködös álhír is ehető hír) Már megírtam, hogy az erős oldalszél menthette meg. De az is érdekes, hogy a merénylőt hatástalanító mesterlövész egyből tudta látta vagy előre ismerhette a lövéshelyét, hacsak nagyvéletlenül épp nem látta meg a napsütésben a torkolattüzet. Ami eléggé valószerűtlen, de lehetséges. Ettől még bűzlik ez az egész. Ráadásul a védelmet épp a Biden kabinet emberei hivatalból látták el.
békalepcse2.0
2024. július 14. 21:39
Ekkorát hibázni bármiféle szolgáltamak csak tudatosan lehet. Hosszan tudom sorolni az ordító hibákat amit ha nem direkt csinálnak akkor már a tetőre sem jut fel a faszkalap. Egy kiemelkedően jó megfigyelőpont 130 méter távolságra, ami elkerülheti a szolgálatok figyelmét olyan nincs!!! Azon felül a drónfelderítés és hozzá az azt figyelő személyzet, kötelező tartozék. De ha csak a puszta feladatukat veszzük alapul, akkor is a lövések előtt percekkel észre kellett volna venni, likvidálni, ha minden mást elmulasztottak akkor is!
nitsahon
2024. július 14. 21:16
ÍGY PRÓBÁLJÁK a DEMOGOGRATÁK ELLENFELEIKET MEGGYŐZNI?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!