Merényletet követtek el Trump ellen: a volt elnököt vérző fejjel vitték le a színpadról, egyik támogatója meghalt

2024. július 14. 01:00

Trumpot gyorsan körülvették és lekísérték a színpadról a titkosszolgálat munkatársai. Videó és képek a cikkben.

2024. július 14. 01:00
null

Fotó: REBECCA DROKE / AFP

Lövéseket adtak le Donald Trump egyik szombati kampánygyűlésén a pennsylvaniai Butlerben – számolt be a FoxNews. A lövések azután dörtültek el, hogy Trump elkezdett beszélni. A volt elnököt gyorsan körülvették és védőgyűrűben vitték le a színpadról a titkosszolgálat munkatársai.

A Pennsylvania állambeli Butler megyében, Butler település közelében tartott nagygyűlésen Donald Trump beszédének megkezdése után mintegy 6 perccel történt az incidens. Az elnökjelölt a tompa lövéshangok után a füléhez kapott, majd az emelvény mögé bukott, ezután a védelmét ellátó titkosszolgálat ügynökei körbevették. Donald Trumpot ezt követően lekísérték a színpadról, és konvoja elhagyta a helyszínt.

A nagygyűlésen tízezrek vettek részt. A rendezvény Donald Trump utolsó nyilvános választási gyűlése volt a republikánus párti országos jelölőgyűlés előtt.

A CNN szerint Trump megsérült, erről tanúskodnak a képek is. Trump vérző fejjel hagyta el a színpadot.

A republikánus elnökjelöltet ért incidenst az alábbi videón láthatják.

Trump a lövések előtt egyébként éppen arról beszélt, hogy Joe Bident az USA történetének legrosszabb elnökének tartja. 

A videón látszik, hogy a lövések hallatán a titkosszolgálat emberei azonnal felrohantak a pódiumra, körbevették Trumpot, majd levezették a színpadról, a felvételen az is kivehető, hogy a volt elnök füle vérzik, feje véres, ennek ellenére Trump felemelte a kezét, kiintett a közönségnek.

Donald Trump holds an election rally
Véres arccal viszik le a titkosszolgálat emberei Donald Trumpot a színpadról, miután a volt elnök kampánygyűlésén rálőttek. Fotó: Rebecca DROKE / AFP
TRUMP, Donald
Butler, 2024. július 14. Donald Trump volt amerikai elnököt, a Republikánus Párt elnökjelöltjét (k) a védelmét ellátó titkosszolgálat ügynökei veszik körbe a Pennsylvania állambeli Butlerben rendezett kampánygyûlésen 2024. július 13-án. A rendezvényen Trump beszéde közben lövések dördültek, a politikus a jobb fülén megsérült, de védõgyûrûben a saját lábán hagyta el a pódiumot. Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban. Fotó: MTI/EPA/DAVID MAXWELL
TRUMP, Donald
Butler, 2024. július 14. Donald Trump volt amerikai elnököt, a Republikánus Párt elnökjelöltjét (k) a védelmét ellátó titkosszolgálat ügynökei veszik körbe a Pennsylvania állambeli Butlerben rendezett kampánygyûlésen 2024. július 13-án. A rendezvényen Trump beszéde közben lövések dördültek, a politikus a jobb fülén megsérült, de védõgyûrûben a saját lábán hagyta el a pódiumot. Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban. Fotó: MTI/AP/Gene J. Puskar

Arról egyelőre nincs információ, hogy ki követte el a lövöldözést. 

Trump jól van

Megszólalt Trump szóvivője, Steven Cheung, szerinte az elnök jól van. „Trump elnök köszönetet mond a bűnüldöző szerveknek és az elsősegélynyújtóknak a gyors intézkedésükért” – mondta a kommunikációs vezető.

Megszólalt Orbán Viktor is

A merényletet követően megszólalt Orbán Viktoris. Magyarország miniszterelnöke az X-en közzétett posztjában arról írt, hogy „gondolataim és imáim az elnökkel vannak ezekben a sötét órákban”. 

Egy ember meghalt a Skynews szerint

Egy ember valószínűleg meghalt a Donald Trump pennsylvaniai nagygyűlésén történt lövöldözést követően – közölte a Butler megyei kerületi főügyész a Skynews szerint.

A Wall Street Journal szerint a merénylőt megölték a hatóságok.

 

Összesen 553 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
..--..
2024. július 14. 16:47
-zsoltkom- Victory részére 2024. július 14. 15:25 "Azt ugye tudod, hogy kb 1 centin múlt… " Bizony, de nem tehet róla Trump... kicsi füllel született. A legkomolyabban figyelemre méltó a véleményedben az a ki nem mondott "ha" szócska. Erre a nép ajkával mondott válasz: Ha "HA" nem volna, minden szegény gazdag volna. És egy kicsit fajsúlyosabban a válasz ugyanarra az 1 cm-re: "ha szólsz a néphez s tisztesség a vérted, királyokkal jársz, s józan az eszed, (...) tiéd a Föld és minden, ami rajta, és – ami több – ember leszel, fiam." Hát Trump nem érdemel aggódást... messze él ő a tisztességtől, és úgy is mondják kettőn áll a vásár, ahhoz hogy kiérdemeltet kapjon valaki. Mégsem egy korabeli Szűz Máriára lőttek, ezt könnyű belátni.
victory
2024. július 14. 15:15
Nem tudom, Fico-ék testőrei voltak bénábbak, vagy ezek.
Unknown
2024. július 14. 13:51
Július 5 -én Biden azt mondta, nem lépek vissza, most már Trump van a célkeresztben “bullseye” Talán tudott valamit
..--..
2024. július 14. 13:12
-zsoltkom- "a volt elnököt vérző fejjel vitték le a színpadról" Az már igaz Trumpnak a fején van a füle. És az is igaz, hogy a Mandiner nem akart olyat leírni, hogy Trumpot fülön lőtték, mert az annyira komolytalan szóhasználat egy merénylet hangsúlyozására. Nem érdemes nagyobb jelentőséget tulajdonítani a vérző eseménynek, mint maga Trump, ahogy a bepózolt " élete mentése" közben: Ja, egyébként kócos lettem.. "Jaaaj! Berlin zuhogó eső... Milánó szarok a hajamra!"... engem fülön lőttek, most nézzétek meg, milyen hősként viselem, hogy patrióta vagyok! Tegyük nagy füllé Amerikát!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!