Kezd a sarkára állni a német rendőrség? Feloszlattak egy palesztinpárti tüntetést Berlinben

2024. július 13. 22:59

A tüntetés Berlin Steglitz városrészében indult és az Innsbrucker Platzra tartott.

2024. július 13. 22:59

Nyitókép: ERBIL BASAY / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

Többen megsérültek szombat este egy a német rendőrség által feloszlatott palesztinpárti tüntetésen Berlinben – közölte a német főváros tűzoltósága.

A tűzoltóság szerint a nyolc sérült között egy súlyos sérüléseket szenvedett személy is volt.

Öt ember kórházi kezelésre szorult. A sérültek többsége keringési problémákra panaszkodott, illetve zúzódásokat szerzett. A rendőrség az esti órákban feloszlatta a tömeget, amelynek soraiból – a német hatóságok megfogalmazása szerint – büntetőjogi értelemben is releváns szólamok hangzottak el. A hatóság saját közlése szerint nem vetett be könnygázt.

A tüntetés Berlin Steglitz városrészében indult és az Innsbrucker Platzra tartott. Mintegy 600-an vettek részt a megmozduláson.

Számosan palesztin zászlókat lengettek, illetve „Szabadítsátok fel Palesztinát az izraeli megszállás alól” feliratú transzparenseket mutattak fel. A megmozdulást „Állítsátok meg a gázai népírtást” címmel jelentették be a hatóságoknál. A gázai övezeti háború október 7-i kirobbanása óta a konfliktussal összefüggésben szinte minden héten vannak megmozdulások Berlinben.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mandiner444hu
2024. július 14. 15:34
Népszínház utca Budapest NO GO zónája
Beszélgető
2024. július 14. 09:45
A no go zónákat mikor oszlatják fel? Még a szerbek is bátran odamentek és elhajtották az erdei afgánokat a határ közeléből.
Unknown
2024. július 14. 08:23
Német vagy arab nácik tüntettek? Ha németek akkor értem a hatékony intézkedést.
alexandrosz-2
2024. július 14. 07:57
Német?? Rossz vicc. Ezek sosem voltak németek. Ráadásul nem a sarkukra álltak, hanem a zsidó uraik mellé. Már 1945 májusában. Szolganép. Mint mi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!