Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Kemény vádakat vágott Macron fejéhez Orbán szövetségese

2024. július 02. 17:08

A francia választásokon győztes Le Pen nem kímélte az elnököt, miután az elkezdte gyorsan saját embereire cserélni a főtisztviselőket.

2024. július 02. 17:08

Nyitókép: Artur Widak / AFP

Marine Le Pen kedden azzal vádolta meg Emmanuel Macron elnököt, hogy rohamtempóban nevezi ki a legmagasabb rangú tisztviselőket – írta meg a Politico.

„Ez egyfajta közigazgatási puccs”

 – mondta Le Pen kedden, utalva azokra a sajtóhírekre, miszerint Macron több kulcsfontosságú pozícióba a saját emberét nevezte ki a vesztes választások első köre után.

Ezt is ajánljuk a témában

Szerinte majd a következő kormánynak kellene kineveznie a kulcsfontosságú tisztviselőket.

Az elmúlt napokban Macron több magas rangú tisztviselőt nevezett ki Franciaországban, és szorgalmazta, hogy szövetségesei kulcspozíciókba kerüljenek Brüsszelben.

A francia elnök Thierry Breton európai biztos mandátumának meghosszabbítását javasolta, ami hamar ki is váltotta Le Pen kritikáját.

Ezt is ajánljuk a témában

A francia elnök más európai tisztviselőkkel is tárgyalt, hogy korábbi EU-tanácsadóját, Alexandre Adamot Brüsszelbe küldje Ursula von der Leyen kabinetfőnök-helyetteseként.

A múlt heti kormányülésen, az első választási forduló előtt Macron több magas rangú tisztviselőt is kinevezett, köztük nagyköveteket, a francia légierő új vezérkari főnökét és az EU-ügyek új igazgatóját a Külügyminisztériumban.

A francia választók vasárnap ismét az urnákhoz járulnak az előrehozott parlamenti választások második fordulójában. A Nemzeti Tömörülés az első forduló nagy nyertese volt a múlt vasárnap, 33 százalékos szavazati aránnyal.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-115
2024. július 04. 14:59
🍓 ️ ­É­­­r­­­t­­­é­­k­­e­­l­d­ ­­­a­­ ­­­s­­z­e­­­x­i­­­ ­­­p­u­n­c­­i­­m­­a­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­.­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­.­­𝐅­­𝐔­𝐍
Dixtroy
2024. július 02. 22:05
Majd az új kinevezetteket az új addminisztráció megnevezi, és benevezi egy visszanevezésre.
bodrigyuri
2024. július 02. 21:23
LePen nem szövetségese a malacnak, hiszen kivágták a gecibe, mint macskát szarni.
O1Gtolvaj
2024. július 02. 20:23
Ha akkora szövetséges, akkor miért nem bútorozott össze Le Pennel a cigány?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!