Kamala Harris megerősítette: indul az elnökjelölti posztért

2024. július 21. 22:41

„Megtiszteltetés” számára Joe Biden elnök támogatása, és szándékában áll „kiérdemelni és megnyerni” a demokraták elnökjelöltségét.

2024. július 21. 22:41
Vice President Kamala Harris speaks at South Carolina State University

Nyitókép:  Allison Joyce / Anadolu (Photo by Allison Joyce / ANADOLU / Anadolu via AFP

Kamala Harris alelnök Biden elnök bejelentése óta tett első nyilvános nyilatkozatában azt mondta, hogy „megtiszteltetés” számára Joe Biden elnök támogatása, és szándékában áll „kiérdemelni és megnyerni” a demokraták elnökjelöltségét – írta meg a CNN. „Megtiszteltetés számomra, hogy az elnök úr támogat, és szándékomban áll kiérdemelni és megnyerni a jelölést” – mondta. A nyilatkozatot a Biden-Harris-kampány oldaláról adták ki, nem a Fehér Házból.

Megfogadta, hogy „mindent megteszek azért, hogy egyesítsem a Demokrata Pártot – és egyesítsük nemzetünket – , hogy legyőzzük Donald Trumpot és szélsőséges Project 2025 programját”. Harris köszönetet és dicséretet mondott Bidennek szolgálatáért, méltatta örökségét és azt a „megtiszteltetést”, hogy mellette szolgálhatott.

„Ezzel az önzetlen és hazafias cselekedettel Biden elnök azt teszi, amit egész életében tett: az amerikai népet és hazánkat mindenek fölé helyezi” 

– mondta Harris. Megjegyezte, hogy a választások napjáig 107 nap van hátra, ami annak elismerése, hogy Harrisnek nagyon rövid idő áll rendelkezésére, hogy megszilárdítsa pártja támogatását. „Együtt fogunk harcolni. És együtt fogunk győzni” – mondta.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 119 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kerek-a-perec
2024. július 22. 07:41
Jön Szeptember - Trump, aki egy elitélt, közveszélyes bűnöző megy a dutyiba. Jön November - Kamala Harris a 47 ik USA elnöke. Jön December - O1G, aki nem más mint egy húgyszagú prosztó, fülénél fogva lesz kihajítva az EU-ból. Ennyi!
Chekke-Faint
2024. július 22. 07:06
Karmullós Mahriss nem lesz elnök, ez tuti.
2024. július 22. 06:58 Szerkesztve
Veszíteni fog. Egyik oldalon Trump felemelt ökle az erőt képviseli, a másik oldalon meg káosz és kapkodás...Ami pedig szomorú, hogy itt állunk a 3. világháború küszöbén és Amerikát novemberig egy bizonyítottan agyalágyult vezeti, az európai vezetőknek meg a legnagyobb gondja az , hogy számolják a gendereket... Az egész kezd hasonlítani a 2009-es MSZP-SZDSZ miniszterelnöki castingra...
kvmny
2024. július 22. 06:00
Ez jó hír Trump-nak, eddig is kamaláék irányítottak a háttérből, egyáltalán nem népszerű KH.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!