Josh Shapiro lehet Amerika első zsidó alelnöke, ha Kamara Harris nyeri az elnökválasztást

2024. július 24. 06:44

Shapiro szerint Izraelnek nemcsak joga, hanem felelőssége is megszabadítani a régiót a Hamásztól és a terrortól.

2024. július 24. 06:44

Nyitókép: Képernyőmentés

A Neokohn arról ír, hogy amennyiben Kamala Harris lesz Joe Biden után a demokraták elnökjelöltje, Harris Josh Shapirot, a pennsylvaniai kormányzót nevezheti meg győzelme esetén alelnökének. Biden visszalépése óta több prominens demokrata politikus, köztük 

Shapiro is jelezte: a regnáló alelnök, Kamala Harris jelölését támogatja.

Amennyiben novemberben a Harris-Shapiro páros győzni is tud, Shapiro lesz az első zsidó alelnöke az USA-nak, írják.

Hozzáteszik: Shapiro, bár a szombat törvényeit nem tartja, de kóser háztartást vezet családjával. A JTA szerint édesanyja aktívan részt vett a szovjet zsidóság felszabadítására irányuló mozgalomban, és Shapiro is aktívan támogatta ezt az ügyet az Egyesült Államokban. Pennsylvania főügyészeként, amely posztot még a kormányzóvá válása előtt töltött be, Shapiro olyan kérdésekkel foglalkozott főként, mint az opioidválság, a fogyasztóvédelem és a környezetvédelem.

Kormányzói szerepében Shapiro továbbra is zsidó örökségére támaszkodik, írja a portál. Gyakran beszél a sokféleség, a befogadás és a diszkrimináció elleni küzdelem fontosságáról, olyan témákról, amelyek (szerinte) mélyen visszhangoznak a zsidó tanításokban. Erős szószólója Izraelnek, különösen október 7-e óta.

2023 decemberében azt mondta:

 „Izraelnek nemcsak joga, hanem felelőssége is megszabadítani a régiót a Hamásztól és a terrortól, amelyet a Hamász elkövethet.”

Megvédte a philadelphiai Goldie éttermet is az erőszakos tiltakozásokkal szemben, és felszólította a rendőrséget, hogy állítsa le a tüntetőket a Pennsylvaniai Egyetemen. 

Feleségével zsinagógájuk aktív tagjai, 

gyermekeiket philadelphiai zsidó iskolákba küldték.

Ezt is ajánljuk a témában

Kamala kabalái: Ki lesz Harris alelnökjelöltje?

Kamala Harris nehéz választás előtt áll; a megfelelő társ kiválasztása kulcsfontosságú lesz, ha 2024-ben nyerni szeretne. A lehetséges jelöltek listája hosszú, köztük új generációs pártvezetők és már jól ismert politikusok nevei is szerepelnek.

 

 

Összesen 142 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­É­­­r­t­­é­­­k­e­­l­d­­­ ­­­a­­ ­s­­­z­­­e­x­i­ ­­p­­u­­n­­c­­i­m­­­a­­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­­.­­𝐗­­𝟏­­𝟖­­.­𝐅­­𝐔­­­𝐍
Martell 2
2024. július 24. 21:32
Ezt biztos értékelni fogják a demokraták palesztinbarát szavazói :)
belabarva
2024. július 24. 20:02
Pár évtizede még büszke WASP országból egy meghatározhatatlan összetételű katyvasz lett, már semmi sem állítja meg a lejtőn.
0123456789-2
2024. július 24. 17:46
Mit keresnek itt a nemzetiszocialista, rasszista, antiszemita nyilasocskák @Hillary Clinton bázisdemokrata, @alaxandrosz-2, @Tasi János?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!