Jeszenszky Géza: Orbán kedvéért nem fogja Putyin mérsékelni a követeléseit

2024. július 09. 16:37

„Nem valószínű, hogy Putyin egy olyan kis országtól fog tanácsot kérni, mint Magyarország” – mondta az egykori külügyminiszter.

2024. július 09. 16:37

Nyitókép: Handout / UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / AFP

„Orbán Viktorral nem az a baj, hogy a keleti gazdasági nyitás híve, hanem az, hogy a külpolitikában is egyre nyíltabban együttműködik Oroszországgal” – mondta Jeszenszky Géza, az Antall-kormány külügyminisztere a HVG érdeklődésére.

Amikor Orbán Moszkva előtt Kijevben járt, azt sokan úgy értékelték, mint pozitív változást Orbán korábbi hozzáállásában.

Azonban Kijev után a miniszterelnök az Európai Unió és a NATO hivatalos felhatalmazása, sőt tudta nélkül Moszkvába utazott, ami sokat levont a kijevi látogatás értékéből. Arra pedig semmilyen racionális magyarázatot nem látok, hogy a miniszterelnök úgy ment ezek után Pekingbe, hogy a kínai elnök nemrég járt Magyarországon. A szerelmesek találkoznak ilyen sűrűn” – mondta Jeszenszky Géza.

Jeszenszky Géza nagyon szkeptikus a békemisszió kapcsán

„Az oroszok feltételei világosak: négy ukrán megye átengedése, és a maradék Moszkva vazallusa.

Nem valószínű, hogy Putyin egy olyan kis országtól fog tanácsot kérni, mint Magyarország. Orbán kedvéért nem fogja mérsékelni követeléseit”

– mondta az egykori külügyminiszter. Jeszenszky meglátása szerint maga a „békemisszió” elnevezés inkább csak egy üres kifejezés, amivel Orbán pusztán saját fontosságát kívánja demonstrálni. „Nincs mögötte tartalom, nem valószínű, hogy az ukrán elnök Kijevben Orbánon keresztül üzent volna bármit Putyinnak– mondta Jeszenszky.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 167 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:35
🍓 ️ ­­É­­r­t­­­é­­­k­­e­­­l­­d­­­ ­a­ ­­­s­z­e­­x­i­­­ ­­­p­­u­n­­c­­­i­­m­a­­­t­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­.­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­.­𝐅­­𝐔­­𝐍
Csigorin
2024. július 09. 20:15
nem is neki kell mersekelni hanem a nyugatnak lenyeltek az ndkt, kelet europat, baltikumot pedig azok mar szovjet koztarsasagok, most mar ukrajnat is akarjak meg gruziat IS a kazahokat IS, stb.. de az a par megye ami az orosznak kell az a tulzo?? legyen eleg most mar a hulyenek nezesbol
Nori70
2024. július 09. 19:51
Hú, de beindult a vén KBG-s rajongói csapata!
alexandrosz-2
2024. július 09. 19:47
Ez a vén atlantista hazaáruló demens barom szánalmasabb, mint a dologtalan buzi fia.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!