Ízléstelen: a Trump elleni merényleten viccelődik a Politico

2024. július 19. 10:04

Hiába, a humor baloldali műfaj.

2024. július 19. 10:04

Nyitókép: BRENDAN SMIALOWSKI / AFP

***

Heti humorrovatában is feldolgozta a Politico a Donald Trump elleni szombati merényletet. Hogy mi vicces, az természetesen mindig szubjektív, más kérdés, hogy kinek mi fér bele és mi nem, ami a viccelődés tárgyát illeti. A brüsszeli lapnak egy csaknem halálos támadás a jelek szerint még belefér.

Ezt is ajánljuk a témában

Szemezgessünk.

A szerző megjegyzi, ha ő lenne Donald Trump, akkor nem egy „Wishről rendelt kis párnát” tett volna a fülére, hanem

óriási fülprotéziseket rendelt volna, a poén kedvéért.

Vagy egy lövedéket viselt volna fülbevalóként. „Ugyan már, srácok, ez a fickó elsősorban egy celeb, csak másodsorban (oké: százkettedik sorban) politikus” – indokolja.

Hozzáteszi: komolyan mondva örül, hogy Trump felépült, és visszatért, „hogy olyan minőségi döntéseket hozzon, mint J. D. Vance kiválasztása alelnökjelöltnek”, már csak azért is, mert bármikor mondhatja, hogy „nincs kedvem elmondani a beszédem, túl sok errefelé a tető, ez a te köröd, J. D.” – írja a szerző, utalva rá, hogy a volt elnököt egy tetőről lőtte meg a merénylő.

Innen még következik egy sor viccelődés (D. J. Trump és J. D. Vance neveivel – igen, Trumpnak a középső neve John), majd a Nigel Farage-ra nemrég egy pohár milkshake-et öntő tüntető nővel hozza párhuzamba a csaknem gyilkos lövéseket.

Nevetgél egy sort azon, hogy Trump méltatta a biztonsági személyzet munkáját („valószínűleg nem várnék karácsonyi bónuszt azután, ha az a munkám, hogy valakit ne lőjenek meg, és aztán meglőnek”). S azon is humorizál a szerző, hogy Trump cipője leesett, amikor a biztonságiak a földre rántották a lövések után, és fel akarta venni azt ezután. „És a cipőm szűk” – mondta a volt elnök a tudósítások szerint;

mire a szerző ismét megcsillogtatja a humorát: „valószínűleg köszvényes”.

 

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­É­r­t­é­­k­­­e­­l­­d­­ ­­a­ ­­­s­z­­e­x­i­­­ ­­p­u­n­c­­­i­­­m­a­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­.­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­­.­­𝐅­­­𝐔­𝐍
gilou-au-clavier
2024. július 19. 13:38
A gecik megmondják majd, hogy csak hugyos Bidén szabad viccelődni...
europész
2024. július 19. 12:52
Egy szennylap csak izlestelenkedni tud. FOS.
hlaci83
2024. július 19. 12:36
Bezzeg, ha a boltban egy gyapotszedő mellett, beteszek egy fürt banánt a kosaramba, elvisznek gyűlöletkeltés miatt. Ha meg is eszek előtte egyet, akkor pedig halmozott büntetés jön...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!