Ilyen nincs: megaláztak egy kerekesszékes utast a Wizz Air járatán

2024. július 22. 15:23

Az esetről videó is készült, amely még egy dokumentumfilmbe is bekerült.

2024. július 22. 15:23

Nyitókép: Képernyőfotó

A Daily Mail számolt be arról, hogy a Wizz Air Gatwickből Rómába tartó járatán került kellemetlen helyzetbe egy kerekesszékes utas. Spencer Wattsnak ki kellett mennie a mosdóba, de a kerekesszéke nem fért el az ülések közötti folyosón. A férfi megkérdezte a légiutas-kísérőktől, hogy megkaphatja-e az ilyen helyzetekre tartott, a folyosóhoz igazított kerekesszéket, de a személyzet közölte, hogy nincs ilyen eszköz a fedélzeten.

 Mint kiderült, 

a Wizz Airnek ez egy új repülőgépe volt, és még nem szerelték fel az említett folyosói székkel.

A férfi felháborodott ezen a hiányosságon, és számon kérte a légiutas-kísérőt, hogy így mégis miként juthat el a mosdóba. Erre azt a választ kapta, hogy nem tudnak neki segíteni. Ekkor a gerincvelő-sérülés miatt mozgáskorlátozott Watts elkeseredésében kimászott a székéből, a földre engedte magát és a földön kúszva indult el a repülő mosdójába. 

Az esetről utastársai videót is készítettek, amely egy dokumentumfilmbe is bekerült, amelyet a Channel 4 csatornán is bemutattak. 

A film arra próbálta felhívni a figyelmet, hogy mennyire rosszul bánnak a fogyatékkal élő emberekkel a repülőgépjáratokon. 

Watts mellett 16 másik mozgássérült utas is megosztotta tapasztalatait a nézőkkel – írta a lap.

Megszólalt a légitársaság szóvivője

A dokumentumfilm miatt a Wizz Air szóvivője is megszólalt. Elmondta, rendkívül sajnálja, hogy ilyen eset előfordulhatott, és elismerte, hogy a szóban forgó járatot valóban nem szerelték még fel a folyosón használható kerekesszékkel.

„Folyamatosan azon dolgozunk, hogy minden repülőgépünkön rendelkezésre álljon ilyen kerekesszék. A gépeink 85 százalékát már fel is szereltük vele” – idézte a szóvivőt a Daily Mail.

 

 

Összesen 130 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­­É­r­t­­­é­­k­­e­­l­­­d­­­ ­­a­­­ ­s­­z­­­e­x­i­ ­­p­­u­n­­c­i­m­­a­­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­­.­­­𝐗­­𝟏­­𝟖­­.­­𝐅­­𝐔­­𝐍
Dunhill67
2024. augusztus 03. 18:16
akkor ajánlom ezeknek a.....„Folyamatosan azon dolgozunk, hogy minden repülőgépünkön rendelkezésre álljon ilyen kerekesszék. A gépeink 85 százalékát már fel is szereltük vele”.... esetleg használja úgy az autóját,hogy csak három kereke van és az egyik defektes:)....miért kell üzembe helyezni olyan vmit ami még nincs teljesen KÉSZ?....ja,tudom...a pénz
vandor-58
2024. július 22. 20:16
De azért ez is érdekes nem segítséget kapott hanem felvételt készítettek róla egyébként az ő hibája miért nem jelezte a jegyváltásnál hogy a fedélzeten segítségre lesz szüksége gondolom ez felárba kerűlt volna.
szintetikus
2024. július 22. 17:07
A magyar kormány havonta megalázza őket. Nézzétek meg mennyi támogatást ad nekik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!