Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Így rajzolhatja újra a teljes Trump-Biden meccset a Legfelső Bíróság ítélete

2024. július 02. 21:27

Túl mohó volt a leszámolás, a testület visszadobta a Capitolium ostromának ügyét a legalsó szintre, és ez mindent megváltoztathat.

2024. július 02. 21:27

Nyitókép: Kena Betancur / AFP

 

Meghozta várva várt ítéletét az amerikai Legfelsőbb Bíróság, amely szerint a volt elnökök immunitást élveznek a hivatali idejük alatt elkövetett cselekményekért. Donald J. Trump többször is dicsérte a legfelsőbb bírói fórum döntését. A volt elnök elleni legsúlyosabb büntetőügy így egy alsóbb fokú bíróság elé kerül vissza, ami jelentős időbeli előnyt biztosít számára. Tehát ez az ítélet jelentős hatással lesz a Biden-Trump 2024-es elnökválasztási küzdelemre – írta meg a FOX News

Ezt is ajánljuk a témában

A konzervatív többségű Legfelsőbb Bíróság döntése után az alacsonyabb szintű bíróságoknak vizsgálniuk kell, hogy Trump elleni vádak hivatalos vagy magánjellegű tevékenységekre vonatkoznak-e, ami időigényes folyamat.

Biden kampánycsapata szerint a döntés lehetővé teszi Trump számára, hogy bosszút álljon politikai ellenfelein és veszélyezteti a demokráciát. 

Biden hívei szerint a döntés arra motiválhatja a választókat, hogy támogassák Bident, mivel a Legfelsőbb Bíróság döntését követő Trump-győzelem a demokrácia végét jelentheti.

Ezt is ajánljuk a témában

A republikánusok szerint az ítélet Trump számára előnyös, mivel így kevesebb időt kell bíróságokon töltenie a választások előtt, és jobban tud koncentrálni a kampányra. A Legfelsőbb Bíróság ezen döntése tovább emeli a választások tétjét, mivel a többi ügyben eljáró alacsonyabb szintű bíróságok határozatai hatással lesznek a választók döntéseire novemberben.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-115
2024. július 04. 14:59
🍓 ️ ­­­É­­r­t­­é­k­­­e­­l­­­d­ ­­a­ ­s­­z­e­­x­­­i­­ ­p­­u­­­n­c­i­­m­­­a­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­.­𝐗­­­𝟏­­𝟖­.­­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
Jose
2024. július 03. 07:41
Már nem a józan ész alapján folyik a 20. században a jog használata, maga a jogrendszer se követi az alapvető erkölcsi normákat, csak látszólag. Rengeteg lehetőség van benne a csalásra, csúsztatásra, ferdítésre.
453682
2024. július 03. 07:15
Most komolyan? Egy ekkora ország egy narcisztikus beteges hazudozó bűnözőt és egy demens még nála is vénebb nagypapát tud kitermelni elnökjelöltnek?
Chekke-Faint
2024. július 03. 05:51
Amerikai komcsi semmivel nem különb a többi komcsinál. Csak azt nem értem, hogy hitették el velünk anno, hogy ott nincsenek kommunisták.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!