Hazánkban szolgált izraeli diplomata gyermekrokonai is meghaltak a Hezbollah focipályát ért támadásában

2024. július 29. 08:31

Gyerekek játszottak a pályán. „A Hezbollahot el kell törölni.”

2024. július 29. 08:31
null

Nyitókép: Jalaa MAREY / AFP

A Hetek arról ír, hogy Fares Saeb,

 Izrael volt magyarországi nagykövet-helyettesének családjából öt gyerek halt meg abban a szombati rakétatámadásban, amelyet a Hezbollah mért 

a Golán-fennsík egy településének focipályájára.

Fares Saeb, drúz származású izraeli diplomata 8 éven át dolgozott az izraeli külügyminisztériumnál, ebből két évet Magyarországon töltött nagykövet-helyettesként, valamint 2017 és 2019 között első beosztottként, írják.

Hozzáteszik: Fares Saeb az X-oldalán számolt be a családi tragédiáról, azt írta, a meggyilkolt gyerekek közül négyen a nagymamája vonaláról származtak, egy gyerek pedig az ő közvetlen rokona volt. Majd hozzátette: 

„a Hezbollahot el kell törölni, Libanonnak pedig ki kell állnia az ‘iráni söpredékkel’ szemben”,

különben megfizetik az árát.

Megírtuk: a Hezbollah libanoni terrorszervezet szombaton rakétacsapást mért a Majdal Samsz nevű, drúzok lakta település focipályájára, ahol éppen gyerekek játszottak.

 Összesen 12-en haltak meg,

 és 30-an sebesültek meg a támadásban.

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsebihal-2
2024. július 29. 12:25
Ez is készíti a parazsat a fejére. Nagyon jól tudja, hogy az izraeliek gyilkolták meg a drúz gyerekeket . Ha véletlen, ha szándékos, ürügy Libanon megtámadására.
oberennsinnen49
2024. július 29. 10:20
Ott vannak a civil túszik, hogy az izraeli hadseregnek parancsa volt október 7. után: Egyetlen autó nem térhet vissza élő túszokkal a kérdéses területről. Ahol - nagyobb legyen a nemzetközi hájp - éppen külföldieknek tartottal zenei dszemborit, (nem cserkészeknek!) szabadtéren, mily véletlen... És közben az izraeli hírszerzés csendes álmát aludta, szokás szerint, jellemzően.
oberennsinnen49
2024. július 29. 10:17
-----------------------------------------CSAK JELZEM A MANDINER NAGY TUDÁSÚ SZOFTVERESÉNEK: 1. Kilencedik próbálkozásra fogadja el a Mandiner a bejelentkezést. 2. Ekőtte zsinórban NYOLCSZOR VISSZADOBJA. 3. És a Kitty-pornó továbbra is él-virul. Ennyit a Mandiner Jó gazda-gondozásáról.
oberennsinnen49
2024. július 29. 09:44
Ha tudná a hazánkban is szolgált izraeli diplomata, hogy a hezbollahnak gázkamrái is vannak... Ezzel mit akarok mondani? Nézzük a tényeket, sorjában: 1. Izrael kb. 1000-szer, EZERSZER?, INKÁBB TÍZEZERSZER TÖBB RAKÉTÁT LŐTT KI EDDIG A TÉRSÉGBEN, MINT A HEZBOLLAH. E logika alapján 2. Ezerszer-tízezerszer nagyobb az esélye annak, hogy a fuzballpályán landolt rakétát nem a Hezbollah, hanem Izrael lőtte ki. 3. Gáza, Ciszjordánia, Golan, halott gyermekek, nők, asszonyok, öregek tízezrei, akik meggyilkolták őket: az izraeliek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!