Harangoztak Ursula von der Leyennek? Az utolsó pillanatban lépett a baloldali frakció

2024. július 18. 09:25

Az Európai Parlament baloldali képviselőcsoportja indítványt nyújtott be az Ursula von der Leyen elnökségéről szóló szavazás elhalasztására.

2024. július 18. 09:25
BRUXELLES -EU INFORMAL LEADERS MEETING 27 June 2024

Nyitókép: Photo by Diego Ravier / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

A Mandiner szombaton beszámolt róla, hogy pengeélen táncol Ursula von der Leyen Brüsszelben. A német politikus Európai Bizottság elnökségének második ciklusa attól függ, képes lesz-e megszerezni az újonnan megválasztott Európai Parlament támogatását, ami egy cseppet sem biztos.

Később az is kiderült, hogy egy nappal a sorsdöntő választás előtt, szerdán Ursula von der Leyent elmeszelte az Európai Unió Bírósága a hírhedté vált Covid-19 vakcinaszerződésekkel kapcsolatban. 

Az Európai Unió Bírósága úgy döntött, hogy az Európai Bizottság nem biztosított „kellően széles körű hozzáférést” a nyilvánosság számára a Covid-19 vakcinaszerződésekhez,

és szabálytalanságokat talált a dokumentumok egyes részeinek szerkesztésére vonatkozó indoklásában.

Szerdán este két indítványt nyújtottak be Ursula von der Leyen elnökségéről szóló szavazás elhalasztására,

ezek közül az egyiket a független német baloldali Sahra Wagenknecht, egy másikat pedig az Európai Parlament Baloldali képviselőcsoportja – írja az Euronews.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 133 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gonella
2024. július 18. 15:38
helló fijjug. gyertek már ki a buffet-ből, sajnos ursula tarolt.
dodek4b
2024. július 18. 11:41
Aki sokat tud mások munkásságáról /erkölcsi gyengeségeiről/ , az mindíg mindent megúszhat. " Ha Én egyszer kinyitom a számat , ha Én egyszer elkezdek beszélni " -az ilyeneknek örökös állásuk van. A világ nem változik , csak a szereplők a színpadon , sajnos .
kiss.istvan770
2024. július 18. 11:39 Szerkesztve
A halasztással szerzett idő alatt beindul George Soros hálózata, az Open Society Foundation álcivil leányvállalatai és lefizethető képviselőket keresnek az EP-ben, hogy összehozzák a köztörvényes és háborús bűnös Ursula 361 szavazatát. Meg kell találni és leleplezni az álliberális neo-kommunistákat, a lefizethetőket a konzervatívoknak kell észhez téríteni!
Zolotarjov
2024. július 18. 11:31
Börtönérett őnagysága..:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!