Fokozódó bandaháborúk sújtják Bécset

2024. július 20. 10:32

Az osztrák rendőrség mindent bevet, hogy pacifikálja a városrészeket, ám eddig nem sok eredményt tudtak felmutatni.

2024. július 20. 10:32
International counter terrorism excercise, ausztria, rendőrség, terrorelhárítás, polizei

Nyitókép forrása: AFP

 

Egyes felmérések alapján az egyik legélhetőbb európai város Bécs (erről írt többek között a The Economist), a választásokra készülő Ausztriának egy ideje mégis azzal kell szembenéznie, hogy a fővárost súlyos bandaháborúk sújtják.

Új és régi, szír és csecsen bevándorlók küzdenek a parkokért, a nőkért és a férfibecsületért

számolt be most a HVG, jelezve, az elmúlt napokban a fiatal migránsok többször összecsaptak Bécs különböző kerületeiben (Brigittenau, Meidling, Favoriten); jellemzően pályaudvarok, metróállomások közelében, hogy a kiérkező rendőrségi egységek elől mihamarabb el tudjanak menekülni. Tehát nem a huligánok estek egymásnak botokkal, késekkel, machetével, lőfegyverekkel, hanem a szírek (és afgán szövetségeseik), illetőleg a csecsenek, akiknek alkalomadtán be-besegítenek a magukat már bécsi törököknek nevező török tinédzserek.

A HVG cikke szerint az osztrák rendőrség mindent bevet, hogy pacifikálja a városrészeket:

terepjáróval, helikopterrel, terrorelhárító élcsapataikkal (a Wegával, a Cobrával) vonulnak fel; igazoltatnak, oszlatnak, adatokat gyűjtenek, ám eddig nem sok eredménnyel.

A fiatalabb szírek (újak), valamint a „régi motorosnak számító”, harminchoz közelítő csecsenek közötti ellentétek egyik oka, hogy az előbbiek megvetik a csecseneket és a törököket, s mivel nagy többségük törökországi menekülttáborokban nőtt föl, szülők nélkül érkeztek Ausztriába. Nincs fölöttük ellenőrzés, barátnők híján üldözik a lányokat és asszonyokat, ezt pedig a becsületükre büszke csecsen férfiak nem tűrik. Azonban a csecsenek sem válogatnak, akit arabnak hisznek, azonnal ellenségnek titulálják.

Egyébként épp a minap számolt be arról a Mandiner – az osztrák statisztikai hivatal közlése alapján (amiben a bevándorlók beilleszkedéséről esik szó) –, hogy Bécs lakosságának 40 százaléka nem Ausztriában született, országosan ez az arány 27,2 százalék.

Ezt is ajánljuk a témában

Ausztriában migrációs hátterű a kilencmilliós lakosságból 2,45 millió ember, közülük 1,8 millióan az első generációhoz tartoznak.

Ami a munkaerőpiaci beilleszkedést illeti, a 15–64 éves szírek, afgánok, irakiak 44–48 százalékának van állása Bécsben, azért ilyen kevésnek, mert a nőknek csak az egyharmada dolgozik. A fővárosban szociális segélyt a szírek 74 százaléka kap, de az afgánoknak is több mint 50 százaléka.

Továbbá: az adatokból az is kirajzolódik, hogy a bécsi általános iskolások 70 százaléka nem beszél németül; az első osztályosok harmada nem tudja követni a tanórákat, mert nem értik, miről van szó.

Magyarországról nézve számos olvasónak eszébe juthat Lázár János bécsi videója, amivel a bevándorlás következményeire és hatásaira akarta rávilágítani a figyelmet. Akkor így fogadták a tárcavezető kijelentéseit az osztrák kommentelők.

 

Összesen 218 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­É­r­­t­é­k­e­­­l­d­­ ­a­­ ­­s­­z­e­­­x­­i­­­ ­­­p­­u­n­­­c­i­m­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­­.­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­.­­­𝐅­­𝐔­­𝐍
Same
2024. július 21. 14:21
Minden lipsi legyen cseléd!
Same
2024. július 21. 14:20
A lipsi mantra szerint: Ez a nyugati demokráciában teljesen elfogadott, és megszokott mint a terrorcselekmény! Lapozzunk! Bezzeg….
mgyfree
2024. július 20. 19:30
persze mert nyuigaton a nácik és fasiszták ellen harcolnak folyamatpsan nem érnek rá a drága virgácsok ellen fellépni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!