Megdöbbentő adatot tett közzé az Osztrák Statisztikai Hivatal: Bécsben az általános iskolások 70 százaléka nem beszél németül

2024. július 19. 20:35

Az első osztályosok harmada nem is tudja követni a tanórákat, mert nem értik, miről van szó.

2024. július 19. 20:35
null

Nyitókép: Pixabay 

Az Osztrák Statisztikai Hivatal friss adatai szerint a bécsi általános iskolások 70 százaléka nem beszél németül, számol be a Kurier.

A felmérésből az is kiderült, hogy az első osztályosok harmada nem is tudja követni a tanórákat, mert nem értik, miről van szó. A probléma hirtelen erősödése összefügg egy újabb családegyesítési hullámmal, melynek során az osztrák fővárosban munkát vállaló Európán kívüli férfiak maguk után hozhatták családtagjaikat.

A statisztika szerint havi szinten annyi kiskorú migráns érkezik Bécsbe „családegyesítés” címén, hogy 14 iskolai osztályt is feltöltenek.

1529-ben Nagy Szulejmán, az Oszmán Birodalom nem tudta elfoglalni Bécset - úgy tűnik, jó 500 évvel később az osztrák migrációs politika eléri ezt a »sikert«” – kommentálta a hírt Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója.

Csak abban bízhatunk, hogy a migrációt elutasító jobboldali erők, főleg a #PatriotsforEurope-hoz tartozó Osztrák Szabadságpárt, az FPÖ megálljt parancsol ennek az őrületnek az őszi választasok után - immáron kormánypártként” – teszi hozzá Szánthó.

 

 

Összesen 354 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­É­r­­­t­­é­k­e­­l­d­­­ ­­­a­­ ­­s­­z­­e­­x­­i­ ­p­­­u­n­c­­i­­­m­­a­­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­.­𝐗­𝟏­𝟖­.­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
kukasmacska
2024. július 21. 00:00
Tavaly nyáron egy bécsi elővárosi nagy játszótéren jártam. A társaságomban lévő rokon kisfiú volt az egyetlen fehér gyerek a sok-sok önfeledten játszadozó kiskölök között.
Király Kávéház
2024. július 20. 15:19
Pff... Bécsben se fogok Cukrászdát nyitni !! :D
atti64
2024. július 20. 13:14
A MOSLÉKOT BEENGEDTÉTEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!KI KELL IRTANI ÖKET!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!