Financial Times: Putyin kasztrált Ukrajnát akar, és Trumptól megkaphatja

2024. július 30. 07:07

A lap újabb vonalas cikket közölt, a nyugati fősodor szája íze szerint.

2024. július 30. 07:07

Nyitókép: MTI/EPA/Mihail Klimentyev

Donald Trump semleges státusz deklarálására kényszerítheti Ukrajnát a Financial Times szerint. Hozzáteszik: 

Ukrajna semlegessé tételének célját júniusban J. D. Vance szenátor hangoztatta,

 aki Trump alelnöke lesz, ha nyernek.

Emlékeztetnek: Ukrajna semleges státuszát és az ukrán hadsereg de facto feloszlatását követelte Oroszország 2022 tavaszán. „Azt kérték, hogy a fegyvereket olyan raktárakba tegyük, amelyeket ők fognak őrizni. És teljes vétójogot akarnak a külpolitikánk felett” – írta le az orosz követelések lényegét egy ukrán tisztviselő.

A béke legnagyobb akadálya nem az, írják, hogy Ukrajna vonakodik területi engedményeket tenni – bár ez is reális –, hanem hogy Oroszország szerintük továbbra is olyan rendezést fog követelni, amely Ukrajna területének 80 százalékának leigázásával járna. Éppen ezért

 a biztonsági garanciák Ukrajna számára központi szerepet fognak játszani 

minden jövőbeli béketárgyalásban, írják.

Nehéz lenne felvenni Ukrajnát a NATO-ba, amíg Oroszország megszállva tartja az ország területének egy részét. 

A modell a hidegháborús Nyugat-Németország lehetne, de kevesen hisznek ebben az opcióban. 

Egy másik elképzelés az „izraeli opció” vagy „sündisznó opció”: a Nyugat egyszerűen segítsen Ukrajnának felfegyverkezni, hogy a jövőben saját maga is el tudja hárítani az orosz agressziót.

De Oroszország kasztrált Ukrajnát követel, hangsúlyozzák. Putyin szerintük az amerikai fejleményekre vár,

 mivel „a Biden-kormányzat nem fog beleegyezni Ukrajna kasztrálásába. De a Trump-Vance adminisztráció talán igen. Amíg az amerikai választások eredménye kétséges, Putyinnak minden oka megvan arra, hogy tovább harcoljon.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 219 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lacika-985
2024. július 30. 12:54
Nem sokat változtat a végeredményen ki fog nyerni a jenkiknél - legfelljebb annyiban hogy még több hoholt küldenek a másvilágra - a baj az hogy közöttük ezerszámra vannak olyanok akik ártatlanul halnak meg . A globalista hatalmak akik még most is a lehúzással vannak elfoglalva , na ők fognak a legnagyobbat szivni .. Lassan de biztosan nem lesz meg az az ország amelyikbe tömték a pénzt .. Amúgy egyáltalán nem tudom őket sajnálni - okádok tőlük .
fintaj-2
2024. július 30. 11:13
A kócos Boris Johnsont kellett volna kasztrálni mielőtt Kijevbe ment megtorpedózni az ukrán-orosz megegyezést!
falcatus-2
2024. július 30. 10:14
"Amíg az amerikai választások eredménye kétséges, Putyinnak minden oka megvan arra, hogy tovább harcoljon.” Utána meg még több!
falcatus-2
2024. július 30. 10:10 Szerkesztve
"De Oroszország kasztrált Ukrajnát követel.." Ami már megtörtént, azt miért kéne követelni? "a Biden-kormányzat nem fog beleegyezni Ukrajna kasztrálásába. " Amit már megtett, abba már nem kell beleegyeznie.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!